GRADSKI SLUŽBENICI KORISTITI ĆE EKO BICIKLE ZA OBAVLJANJE POSLOVA

Grad M. Središće u 12.mjesecu 2014.godine kandidirao je projekt ” E-bicikli” prema Fondu za zaštitu okoliša i  energetsku učinkovitost u iznosu od 25.000,00 kuna. Gradu M. Središće odobrila su se sredstva pomoći za neposredno sufinanciranje projekta poticanja čistijeg transporta ” EKO BICIKLI” u visini od 50 % opravdane vrijednosti projekta  što iznosi 12.500,00 kuna.

 

 

Iz tih sredstava kupiti će se  5 eko bicikla u narednih nekoliko mjeseci. Njih će koristiti gradski službenici npr. komunalni redar i drugi , a sve u svrhu što veće uštede te što manjeg zagađivanja okoliša. U svrhu tog projekta prema HTZ-u je kandidiran i projekt “ E punionica i e-bicikli “ kako bi se iz tih možebitno dobijenih sredstava kupili eko bicikli za korištenje građana.

Istaknimo još da je kandidiran i projekt “Poboljšanje toplinske učinkovitosti zgrade dječjeg vrtića “Maslačak” U Murskom Središću prema Ministarstvu gospodarstva u iznosu od 264.112,50 kuna. Taj isti projekt kandidiran je prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu javnog natječaja SUFINANCIRANJE ENERGETSKE OBNOVE STAMBENIH ZGRADA. S obzirom na kandidaturu projekta na dva mjesta nadajmo se da će mjerodavni prepoznati potrebu financiranja tog projekta.

(Z. Rihtarec, foto: ilustracija)