Grad Mursko Središće poziva građane starije životne dobi da se uključe u program „Zaželi“

Grad Mursko Središće započeo je s provedbom projekta „Zaželi – faza II“ kojim se omogućava zapošljavanje 10 žena u nepovoljnom položaju u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama, obrazovanje i osposobljavanje žena, poboljšanje kvalitete života 60 krajnjih korisnika projekta na području grada Mursko Središće i općine Selnica.

Projekt pruža mogućnost svim korisnicima tj. osobama starije životne dobi (iznad 65 godina starosti) i osobama u nepovoljnom položaju  za primanje usluga potpore i podrške osiguranu kroz provedbu projekta; pomoć u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova, pomoć pri održavanju osobne higijene, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, podrška korisnicima kroz razgovor i druženje, te uključivanje u društvo, pomoć i posredovanje u ostvarivanju različitih prava (dostava i plaćanje računa, dostava lijekova, namirnica, pomagala i slično).

Pozivamo osobe starije životne dobi (iznad 65 godina starosti) i osobe u nepovoljnom položaju koje imaju poteškoće u obavljanju svakodnevnih poslova i trebaju asistenciju i pomoć da se jave, jer još ima mjesta za korisnike u sklopu projekta. Korisnici se mogu prijaviti na broj telefona: 370 – 771 (Ured grada).

(GMS)