GRAD MURSKO SREDIŠĆE Potpisani ugovori o sufinanciranju rada udruga u 2024. godini

Početkom godine Grad Mursko Središće raspisao je Javni poziv za sufinanciranje projekta, programa i manifestacija udruga u 2024. godini. Ukupna planirana vrijednost Javnog natječaja iznosila je 128.000,00 eura. Svrha dodjele financijskih sredstava udrugama je poticanje i podrška u provođenju njihovih aktivnosti i projekata na području grada Mursko Središće, čime se izravno doprinosi razvoju lokalne zajednice i zadovoljenju potreba građana. Naime, upravo su udruge pokretači većine društvenih, sportskih i kulturnih događanja na području grada.

Po završetku natječajnog postupka donesena je Odluka o dodjeli financijskih sredstava za projekte, programe i manifestacije udruga u 2024. godini kojom su odobrena sredstva za ukupno 42 udruge s područja grada Mursko Središće, ali i pojedinih udruga koje svoje sjedište imaju u nekom drugom gradu ili općini u Međimurskoj županiji. Tim je povodom u ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, u multimedijalnoj dvorani Centra za kulturu “Rudar” gradonačelnik Dražen Srpak s predstavnicima udruga potpisao Ugovore o financiranju projekta i programa. Ujedno ističemo kako Grad Mursko Središće temeljem Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2024. godinu sufinancira projekte za još 6 udruga u ukupnom iznosu od 26.500,00 eura.

Gradonačelnik Dražen Srpak zahvalio je udrugama na naporima kojima doprinose poboljšanju društvenog, sportskog i kulturnog života grada Mursko Središće te istaknuo da svojim uspješnim djelovanjem na području grada uvelike doprinose zadovoljenju potreba građana.

(GMS)