Goričan: Obilježena 28. godišnjica oslobođenja karaule

Općina Goričan organizirala je dana 21.09.2019. godine svečano obilježavanje 28. godišnjice oslobođenja karaule Marko Kovač. Na obilježavanje obljetnice odazvali su se uz mještane Goričana, predsjednik Općinskog vijeća Goričan Stjepan Ribarić, župnik Josip Drvoderić, predsjednik 54. SPB Klub Goričan Mladen Magdalenić, predsjednik UDVDR Goričan Miroslav Žvorc, predsjednik HVIDR-e Jug Čakovec Pavo Jazvić, predsjednik kriznog stožera tadašnje MZ Goričan Josip Vadlja.

Tom prilikom predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić pozdravio je sve prisutne i u ime Općine zahvalio im se na dolasku. Naglasio je da je Vlada RH darovala karaulu Općini Goričan te naveo planove da u budućnosti karaula bude preuređena u turističke svrhe, da se na taj način spriječi daljnje propadanje iste.

Predsjednik kriznog stožera iz tog doba Josip Vadlja podsjetio je na ta vremena i naglasio kako su u tim vremenima imali uz pregovore za predaju karaule i posla sa smještajem progranika koji su došli na prostore njihove MZ.

Župnik Josip Drvoderić pozdravio je sve ptisutne i izmolio molitvu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Nakon službenog dijela druženje je nastavljeno uz vrhunski vojnički grah.

 (tekst i foto: Pavo Jazvić)