FOTOGALERIJA Uz mlade, festival jagoda i kulturu, iza nas je bogat i zanimljiv dan u okviru Dana Grada Čakovca

Uz mimohod Gradskog puhačkog orkestra, Čakovečkih mažoretkinja i Zrinsku gardu Čakovec te svečanost u Centru za kulturu Čakovec, petak uz Dane grada donio je niz manifestacija koje su okupile velik broj Međimuraca i Čakovčana.

Tako je vrijeme dozvolilo da se otvori prvi dan već tradicionalnog „Festivala cvijeća, jagoda i tradicije” u organizaciji Turističke zajednica grada Čakovca. Ove je godine festival zamišljen kao prodajni i izložbeni sajam cvijeća, jagoda i tradicijskih proizvoda, a vrijedni te mnogobrojni izlagači pripremili su cvjetne dekoracije u svakom kutku centra grada, domaće jagode i razne blagodati međimurskog vrta. Unatoč nedostatku sunca, promatrača i kupaca nije nedostajalo, građani su jedva dočekali šarenilo u gradu i nastavak tradicije. Kako je kiša neke ipak spriječila da dođu, planira se novo održavanje Festivala kada vremenske prilike to dopuste.

Na Trgu Republike u Čakovcu održana je Županijska smotra učeničkih zadruga Međimurske županije, u organizaciji škole domaćina Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i Turističku zajednicu grada Čakovca. Na smotri su sudjelovale učenička zadruga Čmelice III.OŠ Čakovec uz voditelja Gorana Kolarića, Drava Srednje škole Prelog uz voditeljicu Anicu Čerepinko, OŠ Strahoninec s voditeljicom Snežanom Nedelkovsku, UZ Tinček iz Svetog Martina na Muri s voditeljicom Dubravkom Resman Žignić, zadruga Klopotec Gornjeg Mihaljevca uz voditeljicu Andrijanu Perčić, Ftičeki OŠ Belica s voditeljiicom Eminom Kefelja, Krugg Graditeljske škole Čakovec koji vodi Tamara Mustač, Pupoljak iz Donje Dubrave s voditeljicom Valentinom Jambrešić, UZ Kušlec Kuršanec uz voditeljicu Svjetlanu Zlatarek i domaćin Fijolica COO-a s voditeljicom Zvjezdanom Miri Barila.

Knjižnica i čitaonica „Nikola Zrinski“ Čakovec pripremila je od program sadnje medonosnih gredica i proširenje vrta ispred zgrade Dječjeg odjela. Radionici su pristupila djeca osnovnoškolskog uzrasta, a provela su je djeca uz suradnju s Učeničkom zadrugom „Terra Economica“ Ekonomske i trgovačke škole Čakovec te njihovom profesoricom Željkom Kadi.

U petak je u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec otvorena izložba slika Željka Lesara – Arhajski torzo. Izloženo je pritom trinaest slika ženskih motiva u tehnici uglen/akrilik na platnu, dimenzija 150×140 cm. Otvorenje su uveličali gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, likovni kritičar Milan Bešlić, muzejska savjetnica Erika Nađ Jerković, ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan te brojni posjetitelji. Izložba je otvorena do 26. lipnja.

GRAD ČAKOVEC