FOTOGALERIJA Kup Vatrogasne zajednice grada Čakovca i Kup natjecanja za mladež Hrvatske vatrogasne zajednice u Čakovcu okupio 500 natjecatelja

Sportsko-rekreacijski centar Mladost u Čakovcu bio je u subotu veliko borilište i okupljalište mladih vatrogasaca iz cijele zemlje. Na subotnjem Kupu natjecanje Vatrogasne zajednice grada Čakovca i Kupu natjecanja za mladež Hrvatske vatrogasne zajednice natjecalo se čak 500 natjecatelja, okupljenih u 25 ekipa mladeži i 17 ekipa pomlatka. Toliko mladosti na čakovečkoj Mladosti istinski je dokaz koliko je vatrogastvo i vatrogasni sport živ u našoj zemlji, a Međimurje spada u hrvatske regije s najrazvijenijim dobrovoljnim vatrogastvom.

Ovo veliko natjecanje organizirala je Hrvatska vatrogasna zajednica u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Grada Čakovca, a čestitke svim natjecateljima uputili su predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca i Međimurske županije Mario Medved, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice za kontinent Nedeljko Vukalović te predsjednik Koordinacije vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske Stjepan Skuliber.

Međimurski predstavnici na Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice ostvarili su sjajne rezultate, pa je tako ekipa muške mladeži DVD-a Gardinovec u konačnom poretku na trećem mjestu, ekipa DVD-a Krištanovec na četvrtom, dok su u kategoriji ženske mladeži četvrte, djevojke iz DVD-a Gardinovec, pete iz DVD-a Dekanovec, a sedme iz DVD-a Krištanovec.

U kategoriji podmlatka žene nastupile su četiri ekipe, na prvo mjesto zasjela je ekipa DVD-a Donji Mihaljevec, do njih DVD Cirkovljan i DVD Zasadbreg, dok je četvrta bila ekipa DVD-a Gardinovec.

U muškoj kategoriji ekipa DVD-a Donji Mihaljevec osvojila je prvo mjesto, iza njih su se smjestile ekipe DVD-a Cirkovljan, DVD-a Mihovljan, te DVD-a Savska Ves. U toj kategoriji nastupilo je 13 ekipa.

DVD Nuštar zauzeo je prvo mjesto u kategoriji ženska mladež, drugo mjesto DVD Tuhovec dok je treća bila ekipa DVD-a Palinovec. 16 ekipa natjecalo se u ovoj kategoriji.

DVD Tugonica-Podgrađe najbolji je bio u kategoriji muške mladeži, dok je drugo mjesto zauzeo DVD Gardinovec, a ekipa DVD-a Krištanovec bila je treća u konkurenciji od 19 ekipa.

Najuspješnijim ekipama pehare su podijelili potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koji su tom prigodom istaknuli kako ih veseli ovolik broj mladih i djece zainteresiranih za vatrogasni sport.

Služba za poslove župana