FOTO: Započela je nova akademska godina na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu

Danas 1. listopada Međimursko veleučilište otvorilo je svoja vrata novim studentima, a time su ujedno i započela predavanja u novoj akademskoj godini.

Na uvodnom predavanju studentima prve godine smjera Računarstvo i Održivi razvoj obratio se doc.dr.sc. Igor Klopotan, viši pred. koji im je tom prilikom rekao: Dragi studenti nikad nemojte odustati, bit će teško, ali nemojte odustajati od svojih ciljeva! Ako trebate pomoć mi smo tu, javite se me i meni osobno ako imate pitanja! Dobro iskoristite ove godine studiranja, kako bi usvojili znanja za budućnost, ali i uživali u najljepšem razdoblju života, studentskom razdoblju. Svim studentima i nastavnicima želim uspješnu novu akademsku godinu!’

Studenti su na prvom predavanju upućeni u osnovne detalje studiranja. Međimursko veleučilište u Čakovcu se temeljito pripremilo za izvođenje nastave u akademskoj godini 2020./21., te prati upute nadležnih tijela oko preporuka i smjernica za izvođenje nastave.  Nastava će se održati po tzv. hibridnom modelu koji uključuje kontaktnu nastavu i nastavu na daljinu. Detaljnije informacije im je prezentirala Mirjana Trstenjak mag.oec, prodekanica za nastavu.

Na samom kraju se studentima obratio i Studentski zbor koji je novim kolegama prezentirao informacije o ostvarivanju studentskih prava za studente Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Marijana Mikulić Škrinjar