FOTO Uz mimohod, prijavak gradonačelnici i svečanost, DVD Mihovljan proslavio 100 godina postojanja

Posebno je svečano ove subote bilo u Mihovljanu, gdje je tamošnje dobrovoljno vatrogasno društvo proslavilo 100 godina postojanja. Dobrovoljno vatrogasno društvo Mihovljan osnovano je 1922. godine s ciljem zaštite od požara, a danas broji oko sedamdesetak aktivnih članica i članova.

U mimohodu i proslavi velike obljetnice pridružili su im se i pripadnici ostalih društava Vatrogasne zajednice Međimurske županije i prijatelji. Mimohod su predvodili Ivica i Marcela Mesarić na konjima, ispred počasnog zdruga sa zastavom Međimurske županije i Grada Čakovca te Zrinske garde Čakovec. Luka Gunc i Luka Povodnja nosili su vatrogasni grb DVD-a, a Neven Horvat vatrogasnu zastavu. U mimohodu su sudjelovali svi članovi DVD-a Mihovljan, uključujući i pomladak te mladež.

Prijavak gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini pritom je dala zapovjednica DVD-a Mihovljan Tihana Zak Tompoš, dok je Marija Črep pročitala referat o 100 godina rada i djelovanja društva.

Sve prisutne pritom je u ime domaćina pozdravio predsjednik DVD-a Mihovljan Josip Jezernik, istaknuvši ponos na stoljetnu tradiciju dobrovoljnog vatrogastva u Mihovljanu, ali i na činjenicu da je njihov dan pohodio velik broj gostiju, prijatelja i mještana.

Gradonačelnica Cividini naglasila je kako broj uzvanika i prijatelja društva koji se okupio na svečanosti dovoljno govori o njegovoj organiziranosti i kvaliteti. “Vaša spremnost, nesebičnost i predanost dobrovoljnoj vatrogasnoj službi posebno dolaze do izražaja u trenucima kada nas branite od vatre, štitite naše domove ili pak osvajate nagrade na natjecanjima diljem svijeta. Vi ste ponos grada i našeg Mihovljana na čemu Vam od srca toplo, ljudsko hvala”, rekla je čakovečka gradonačelnica, čestitala 100 godina rada i postojanja DVD-u Mihovljan, u svoje osobno ime, u ime Grada Čakovca i župana Međimurske županije Matije Posavca te ujedno primila zlatnu plaketu za poseban doprinos u razvoju društva.

Spomenimo kako su svečanosti prisustvovali još i Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, Nikola Besedić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, predsjednik Mjesnog odbora Mihovljan Ivica Novak i gosti, dok su se u popratnom programu predstavile članice Ženske vokalne skupine Pučpuljike iz Čakovca.

Prigoda je poslužila da se dodijele i posebna priznanja te odlikovanja zaslužnima, uz ugodno druženje i zabavu nakon svečanosti.

Grad Čakovec