FOTO U Goričanu obilježena 32. godišnjica oslobođenja vojnog objekta „Karaule“

Mještani Goričana dali su izuzetan doprinos na početku Domovinskog rata i tijekom Domovinskog rata kao i u procesu oslobođenja Međimurja i karaule od vojske JNA. U obranu Hrvatske i Općine Goričan aktivno se uključilo nekoliko stotina mještana Općine Goričan na razne načine, a naročito članovi kriznog stožera Goričan. Međimurje je bilo prvo u potpunosti oslobođeno hrvatsko područje s karaulama JNA u Goričanu.

Predsjednik Republike Hrvatske dr. sc. Franjo Tuđman donio je 12. rujna 1991. odluku da se blokiraju i zauzmu vojarne i skladišta “JNA” u Republici Hrvatskoj. Ovaj događaj je potvrdio značaj Hrvatske demokratske zajednice kao hrvatsku državotvornu stranku koja ne odstupa od temeljnih načela prema kojima je stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskoga naroda i drugih građana Republike Hrvatske, na načelima demokracije i kršćanske civilizacije, te na tradiciji i identitetu hrvatskoga društva i naroda.

Moram istkanuti kako ogromno zajedništvo koje je bilo 1991. godine i koje je dovelo do oslobađanja karaule, mora biti nit vodilja kako bi i dalje svi zajedno razvijali svoj kraj i Općinu Goričan.

Uz čestitku svim međimurskim i goričanskim braniteljima, moram istkanuti kako je izuzetno bitno povijest domovinskog rata i stvaranja hrvatske države prenijeti na mlade naraštaje.

Emanuel Sinković