FOTO Jubilarno slavlje: Franjo Kerman i njegova veza s kapelom svetog Urbana

Na inicijativu vlč. dr.sc. Kristijana Kuhara minule nedjelje u Svetom Urbanu proslavljen je 90. rođendan tamošnjeg zvonara Franje Kermana koji već više od 70 godina vodi brigu o kapeli svetog Urbana. Njegova životna priča duboko je srasla s kapelom svetog Urbana o kojoj je od svoga djetinjstva s roditeljima, a kasnije sa suprugom Anom vodio brigu, redovito zvonio i zvonjavom pozivao vjernike na molitvu, uređivao okoliš kapele te dao izniman doprinos u njezinoj obnovi i dogradnji. Ljubav prema svemu onome što je radio prenio je i na svoju djecu koja mu danas pomažu brinuti o kapeli.

Nakon misnog slavlja u ime pastoralnog i ekonomskog vijeća Župe Štrigova gospodinu Franji sve najbolje poželio je Zvonko Ladić te mu izrazio zahvalnost za sve što je učinio za župu i ovaj kraj:

Uvijek ste bili na raspolaganju ljudima i pomagali našoj maloj zajednici. Kada bi htjeli novcima platiti sve što ste činili za nas i ovaj kraj, nikada ne bi imali toliko novaca koliko je to vrijedno, stoga je naš velečasni župnik Kristijan Kuhar zamolio svetog Oca Papu za njegov apostolski blagoslov, jer samo dragi Bog , koji je vidio Vašu dobrotu i brigu može dostojno svojim blagoslovom nagraditi sve što ste za ovo sveto mjesto i ovaj kraj učinili.“

Riječi ohrabrenja i čestitke povodom rođendana svetourbanskom zvonaru uputio je i biskup Bože Radoš:

„Želim Vam ovom prilikom odati priznanje i izreći zahvalnost za služenje, za vjerničko svjedočenje i ljubav prema Gospodinu. Neka Gospodin obilno nagradi svaki napor i trud, vrijeme i rad koji ste odvojili da činite dobro drugima i slavite Boga. Neka Vas poživi dobrim zdravljem i čuva u veselju za godine koje su pred Vama.“

Gospodin Franjo okružen ljubavlju i poštovanjem svoje zajednice s osmjehom na licu primao je čestitke svjestan da je njegova životna svrha ispunjena, a njegova ljubav prema Bogu i zajednici nagrađena bezvremenskim blagoslovom. Dragi Franjo, neka Vam zdravlje služi još mnogo godina!

TERCA ART