FOTO 27. Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske “Kutina 2023.“

 MEĐIMURCI VICEPRVACI

23.rujna, Podružnica Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije u Kutini  je   ugostila više od tisuću natjecatelja dragovoljaca i veterana domovinskog rata iz svih hrvatskih županija na tradicionalnom 27. Državno športskom natjecanju dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske. Natjecanje se održalo pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Sisačko-moslavačke županije i grada Kutine. Na državnom  natjecanju je nastupila i ekipa podružnice Međimurske županije sa natjecateljima koji su svojim rezultatima  na županijskom natjecanju održanom 30.5.2023. u Svetom Martinu na Muri i 5.8.2023. u Mihovljanu, stekli pravo nastupa. Ceremonija otvaranja  zbog kišovitog vremena  održala se  u dvorani Športskog centra u Kutini u prisutnosti potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja gosp. Tome Medveda, koji je imao čast otvoriti natjecanje.

Dragovoljci i veterani su svoje snage, umijeće  i vještine odmjerili u deset sportskih disciplina. U kuglanju  međimurski branitelji bili su 2., u stolnom tenisu 3., ribolovu 4., elektronskom  pikadu –muški 5., streljaštvo-zpu 5., boćanju 9., šahu 10., kartaškoj igri-bela 11., elektronski pikado-žene 16. mjesto. Svim natjecateljima  čestitamo na doprinosu, zalaganju,htijenju,  bez obzira kakav rezultat postigli.

Najbolji rezultat postigla je ekipa u kuglanju koja je pod vodstvom Zvonimira Plevnjaka nastupila u sastavu, Zlatko Turk 146., Branko Horvat 140.,  Dražen Cenko 139., Ivan Rođak 137. sa rezultatom 561. osvojila 2. mjesto. Dok je ekipa u stolnom tenisu Zvonimir Turk, Božidar Krnjuol i Dražen Šoltić zauzela 3. mjesto. Najbolji pojedinačni uspjeh postigao je Tihomir Želježnjak u šahu osvojivši maksimalnih 7 boda na 4. ploči za što je primio zlatnu medalju.

Zbrojem osvojenih bodova po sportskim disciplinama prvo mjesto sa 148 boda osvojila je ekipa Vukovarsko-srijemske županije , drugo mjesto sa 138 boda Međimurska županija, a  treće mjesto sa 131 bodom Zagrebačka županija, od 21 ekipe koje su sudjelovale na natjecanju.

Pehar za osvojeno drugo mjesto ekipno ekipi je uručio gradonačelnik Kutine gosp. Zlatko Babić

Iduće godine domaćin natjecanja je Podružnica Varaždinske županije.

Realizaciju ovog projekta financijski je popratio  Grad Čakovec i Međimurska županija na čemu im zahvaljujemo.

Foto: Zlatko Hergotić

Tajnik podružnice i voditelj projekta

Dražen Tkalec, struč.spec.ing.admin.chris.