Europski tjedan mobilnosti – šetnja Rudarsko murskom stazom te područjem malog Balatona i Napolitanke

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a potaknuti smanjenjem sportskih aktivnosti i nemogućnosti korištenja sportske dvorane za rekreativne sportove Grad Mursko Središće u suradnji s USR „Sport za sve“ Mursko Središće organizira šetnju Rudarsko murskom stazom i kroz područje malog Balatona i Napolitanke. Šetnja će se održati u subotu 19. rujna 2020.g. s početkom u 9,00 sati.

 Okupljanje i početak šetnje bit će na ŠRC „Zalešće“, a prošetat će se dionicom ŠRC „Zalešće“ – Nk „Rudar“ – šetnica uz rijeku Muru sve do skele „Fusek“ – vožnja skelom preko rijeke Mure – šetnja kroz područje malog Balatona i Napolitanke i povratak na skelu „Fusek“ gdje je ujedno i kraj šetnje. Predviđeno trajanje šetnje je od 9,00 do 11,30 sati. Grad Mursko Središće će za svakog prijavljenog sudionika osigurati sendvič i osvježavajući napitak. Pridržavajući se svih mjera na početnom punktu (ŠRC „Zalešće“) napravit će se popis svih sudionika i izmjerit će se temperatura beskontaktnim toplomjerom. Grad će ujedno osigurati i sprejeve za komarce. Zbog karakteristike terena preporučamo šetačima vodonepropusnu obuću i odjeću.

Zbog trenutne situacije šetnji može prisustvovati 50 sudionika. S obzirom na to da je broj šetača ograničeni pozivamo sve zainteresirane da se prijave na broj telefona 370 771 ili na e-mail: [email protected] Pozivamo sudionike šetnje na odgovorno ponašanje i pridržavanje uputa i preporuka.

Njegovanje kulture tjelesne aktivnosti i brige o zdravlju je važno.

 

 (GMS, foto: Ilustracija)