DVD Selnica gradi novi Vatrogasni dom

Dobrovoljno vatrogasno društvo Selnica zaprimilo je od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odluku vezanu uz izgradnju vatrogasnog doma u Selnici.

Tim povodom danas je u selničkom Domu kulture održana Konferencija za novinare na kojoj su o ovom za selničko vatrogastvo važnom trenutku govorili čelni ljudi društva, predsjednik Davor Debelec i zapovjednik Franjo Kutnjak koji su naglasili kako bi do svega ovoga teško došli da nije bilo svesrdne pomoći načelnika općine Ervin Vičević.

 Vičević pak je naglasio kako je u listopadu 2019. godine projekt prihvaćen realnim te je za početak izgradnje pred par dana dodijeljeno 7.412.500 kuna, dodao je da će investicija stajati ili koštati 9.735.034 kuna, te će se razlika riješiti kroz kredit. Novi dom koji će imati niz drugih sadržaja biti dovršen za godinu dana, te će DVD-u Selnica na korištene biti predan za njegov 140. rođendan.

Dom će biti izgrađen na prostoru između župnog dvora i učiteljskih stanova u središtu naselja Selnica, a parcela je kupljena od Varaždinske biskupije. Rečeno je kako DVD Selnica odlično funkcionira i posluje te nema problema s nedostatkom članstva.

(tekst i foto: Stjepan Mesarić)