DVD Peklenica je operativan i funkcionalan

U proteklih par godina najvećim djelom iz Gradskog proračuna te manjim djelom iz ministarstava i Županijskog proračuna u Peklenicu je uloženo gotovo 5 milijuna kuna. Obnovljeni je i dograđeni društveni dom, u potpunosti je rekonstruirana Čakovečka ulica, izgrrađene su još neke pješačke staze s oborinskom odvodnjom.Asfaltirana je Zavrtna ulica te je u nju uvedena javna rasvjeta, uređeni je park u centru mjesta, puno se pomagalo udrugama te je od 2015. godine do sada u udruge uloženo oko 850 tisuća kuna.

Od tog iznosa 500 tisuća kuna uloženo je u DVD Peklenica te je tako kupljeno i opremljeno malo navalno vozilo, kupljeno je kombi vozilo, razna oprema i uređena je garaža. Udruge kao što su DVD-i koje brinu o sigurnosti građana i imovine svakako su jedan od najznačajnijih segmenata društvenog života. DVD Peklenica kroz cijelo to razdoblje bilo je aktivno, operativno, radilo je s podmlatkom što je od izuzetne važnosti i dobro surađivalo s Gradom Mursko Središće. Obzirom što je gradonačelnik bio izvješten od članice DVD-a Ksenije Flac, a koja radi s mlađim kategorijama u DVD-u, a ujedno je i predsjednica Mjesnog odbora da postoje određeni problemi koji otežavaju funkcioniranje i operativnost DVD-a te da neki članovi izlaze i razdužuju opremu te što je došlo nekoliko emailova u Grad Mursko Središće sa sličnim navodima gradonačelnik je zatražio da Mjesni odbor kao niža istanca vlasti bude o tome obavješten i raspravi o toj temi.

Temeljem zapisnika Mjesnog odbora gradonačelnik je zadužio Odsjek za društvene djelatnosti da organizira sastanak na kojem će prisustvovati Upravni odbor DVD-a Peklenica, predsjednica Mjesnog odbora gđa. Ksenija Flac i ostali članovi VMO Peklenica te naravno gradonačelnik Dražen Srpak.

Danas, 30. kolovoza 2019. godine održan je sastanak kojeg je vodio gradonačelnik. Nakon poduže rasprave zaključeno je da su u DVD-u narušeni odnosi i da je to temeljni problem. Također je zaključeno da je DVD dobro opremljen i da je operativan što je bilo vidljivo kad je bilo zadnji požar otvorenog prostora prije četrnaest dana, a na koji je izašlo devet vatrogasaca iz DVD-a Peklenica. Gradonačelnik je na temelju toga utvrdio da je DVD Peklenica operativan, a od predsjednika i zapovjednika dobio jamstva da će DVD nadalje dobro funkcionirati i biti operativan te da Upravni odbor ima legitimitet.

Članovi koji su izašli iz DVD-a nisu htjeli promijeniti svoju odluku te su ostali kod nje. U mjesecu siječnju održati će se redovna godišnja skupština pa će se možda i tamo dati neki prijedlozi za poboljšanje djelovanja i vjerojatno novim članovima dopuniti Upravni odbor DVD-a.

(tekst i foto: GMS)