DVD Križovec održao redovnu godišnju skupštinu – za praznik Sv. Florijana stiže malo navalno vozilo

DVD  Križovec u subotu je održao svoju 84. redovnu godišnju skupštinu. Lijepo ispunjeni društveni dom u Križovcu bio je mjesto gdje su se susreli prijatelji vatrogasci iz 12 dobrovoljnih vatrogasnih društva, uvaženi gosti, predstavnici seoskih udruga, mještani i mediji.

Kroz izvještaj upravnog odbora i zapovjednika koji je podnio predsjednik društva Marko Strojko moglo se čuti niz aktivnosti koje je društvo provodilo kroz godinu. Od intervencija, preventive, natjecanja i radnih akcija. Najviše aktivnosti bilo je usmjereno kod završetka izgradnje novog vatrogasnog spremišta gdje preostaje završiti vanjsko uređenje.

Društvo je sudjelovalo aktivno na svim aktivnostima u organizaciji Grada Mursko Središće kao i mjesnog odbora Križovec.

Posebno su ponosni što su uz pomoć Grada Mursko Središće, sredstava iz premije VZMŽ, te vlastitih prihoda uspjeli kupiti malo navalno vozilo marke Ford koje će biti svečano predstavljeno za blagdan Sv. Florijana. Čime će se spremnost križovskih vatrogasaca podići na jednu višu razinu.

Društvo je posebno obradovao i dar zapovjednika Josipa Kostanjević koji je DVD-u darovao veliki kip svetog Florijana. Kip će biti postavljen na središnje mjesto na novom vatrogasnom spremištu.

Skupštinu su svojom prisutnošću i prigodnim govorima pozdravili, te podržali rad DVD Križovec uvaženi gosti i to : ispred grada Mursko Središće gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik VZMŽ Mario Medved, pomoćnik županijskog zapovjednika Mihael Grbavec, tajnik vatrogasnih veterana Ivan Govedić, te tajnica VMO Križovec Gordana Šoltić.

(za DVD Križovec Marko Strojko , foto A. Jurak)