DVD Križovec – održana 85. redovna skupština društva

DVD Križovec osnovan je davne 1934. godine i od tada neprekidno djeluje.  U subotu je društvo održalo redovnu 85. godišnju skupštinu. Društveni dom bio je potpuno ispunjen sa članovima društva, susjednim društvima, gostima, te mještanima Križovca.

Kako smo mogli čuti iz izvješća Upravnog odbora i zapovjednika koji je podnio predsjednik društva Marko Strojko, društvo broji 23 članova u svim kategorijama. Usprkos malom broju članova društvo djeluje stabilno te je spremno intervenirati pri svakoj nepogodi koja zadesi naše mjesto i naš djelokrug djelovanja.

Tijekom godine društvo je provodilo niz aktivnosti u svrhu poboljšanja operativno-tehničkog djelovanja društva. Članovi društva redovito se upućuju na tečajeve kako bi što više usavršili svoja znanja i vještine. Također posjedujemo i liječničke svjedodžbe za operativne članove.

Kroz godinu DVD Križovec imao je niz aktivnosti. Na početku godine bili smo bodovani od strane Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Tradicionalno u ožujku DVD Križovec održava svoju godišnju skupštinu. U mjesecu svibnju-mjesecu zaštite od požara provodili smo aktivnosti vezane u preventivu, prisustvovali svetoj misi povodom obilježavanja blagdana Sv. Florijana , te svetoj misi za proštenje u Križovcu i misi za blagdan Tijelova.U tekućoj godini imali smo tri tehničke intervencije koje smo uspješno odradili. Ispratili smo i kolege vatrogasce susjednih DVD-a na posljedni ispraćaj. Pripremili smo ekipu koja je sudjelovala na natjecanju uporabom podzemnih hidranata u Gornjem Kraljevcu. Sudjelovali smo i na javnim vježbama  našeg vatrogasnog područja u Murskom Središću i Peklenici.

Odradili smo niz sastanaka, radnih akcija, dežurstva za vuzmenke. Osiguravali smo utrku Grada Mursko Središće, te se uključili u manifestaciju Ljeto uz Muru.

Ove godine ostvarila se i dugogodišnja želja članova društva i mještana. Naime uz pomoć Grada  Mursko Središće kupljeno je malo navalno vozilo kako bi društvo još kvalitetnije djelovalo u svim zadacima koje se pred njih postave.

Planovi za 2019. godinu su ambiciozni, međutim realni i ostvarivi. Društvo želi privesti kraju unutarnje i vanjsko uređenje spremišta kako bi isto bilo u punoj funkciji.

  1. biti će vrlo aktivna za društvo jer su domaćini natjecanja vatrogasnog područja, te javne vježbe.

Društvo je podjelilo spomenice za 10 godina rada u društvu koje su dobili: Danijel Korbelj, Florijan Vinković, Tomislav Sklepić, Bernard Horvat i Leonard Sanjković.

Ispit za vatrogasca I. klase uspješno je položio Ivica Leček.

Vatrogasna brončana medalja uručena je predsjedniku društva Marku Strojko.

Skupštinu su pozdravili uvaženi gosti i to: u ime Grada Mursko Središće zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Kristijan Antolović, ispred VZMŽ i JVP zapovjednik Mladen Kanižaj, zapovjednik VZP Mihael Grbavec, predstavnik veterana Valent Srpak, počasni zapovjednik VZP Ivan Srpak, te zamjenik predsjednika VMO Križovec Ivan Zadravec.

(tekst: M. Strojko, foto: A. Jurak)