DUHOVNA OBNOVA CRKVENOG ZBORA NA VETERNICI

Nedjelju Presvetog Trojstva i zadnji dan Svibanjskih pobožnosti,  pjevači crkvenog zbora proslavili su na poseban način u Duhovnom centru Varaždinske biskupije  na Veternici.

Nakon srdačne dobrodošlice vlč. Damjana Korena, ravnatelja Duhovnog centra,  uputili smo se u crkvu Majke Božje Žalosne,gdje smo izmolili molitvu za oslobođenje od straha.Razgledali smo kapelicu    Ivana Pavla II i ostale prostorije u krugu centra.

Nakon jutarnje okrijepe smjestili smo se u predavaonu gdje nas je vlč.Damjan upoznao s bogatim cijelodnevnim programom.  Dokumentarnim filmom upoznati smo o povijesti kurije Lepoglavskih pavlina koja je danas preuređena u Duhovni centar-oazu mira za sve koji su potrebni duhovnosti.

Nagovori o grijehu i križu te prispodoba o izgubljenom sinu otklonili su mnoge zablude i nejasnoće .Osobni susret s Bogom pjevači su imali  u potpunoj jednosatnoj šutnji uz vlastitu molitvu. Svatko je imao mogućnost sakramenta pomirenja sv. ispovijed.

Nakon zajedničkog ručka i kratkog odmora, program je nastavljen razgovorom o zborovskim temama. Uloga crkvenog zbora u župnoj zajednici  od velike je važnosti kao i disciplina i članstvo u zboru naglasio je vlč. Koren. Izbor programa i literature za misna slavlja mora biti dobro odabran kako bi na misama mogla sudjelovati cijela crkva. Molitve prije i poslije probe moraju biti neizbježne.

Pobožnost križnog puta svakog od nas je podsjetila na križeve koje moramo strpljivo i nesebično nositi te se moliti Isusu da nam on u tome pomogne.

Vrhunac cijele duhovne obnove svakako je bila svečana pjevana misa u  Crkvi Majke Žalosne sa župljanima okolnih sela.

Ispunjeni duhom svetim,puni dojmova zakljućili smo prvu duhovnu obnovu našeg zbora koju ćemo svakako ponoviti i proširiti slijedeće godine.

03

Poštovani vlč. Damjan,

u ime zbora sv. Ladislava i Marije Kraljice iz Murskog Središća, od srca se zahvaljujem na nezaboravno provedenim satima u OAZI MIRA na Veternici, na poticajnim nagovorima, na susretu s Bogom i na svemu što ste nam pružili u ovom jednom danu.Oduševljenje zbora s programom,okolinom, poslugom i svime što su doživjeli bilio je veliko. Još jednom puno hvala do ponovnog susreta.

(Danijela Sabo)

02

04

05

06

07

00