DRUŠTVO ŽENA MURSKO SREDIŠĆE ODRŽALO GODIŠNJU SKUPŠTINU

U subotu 28. 11. 2015. u 17 h Društvo žena Mursko Središće održalo je u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Murskom Središću svoju skupštinu na kojoj je bila prisutna natpolovična većina članica. Na spomenutoj skupštini su između ostalih prisustvovali i predstavnik Planinarskog društva „Bundek“ Mursko Središće, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i župnik župe Mursko Središće Tomislav Antekolović.

Predsjednica Društva Nada Turk iznijela je izvješće o radu Društva u proteklom mandatu. Pri tom je spomenula i njihovo sudjelovanje u rujnu ove godine u Nedelišću u dvorani Aton na prvoj manifestaciji međimurskih slastica pod nazivom „Bakini kolači“, gdje su se žene natjecale u pripremi slastica po starim receptima, koje su naslijedile od svojih mama i baka. Cilj te manifestacije je očuvanje i oživljavanje izvornosti i tradicije pečenja međimurskih slastica. Društvo žena Mursko Središće prijavilo je na tom natjecanju svoju članicu Klaru Glavina i njezin kolač „Zdigana pogača sa sirom i makom“, kojoj je dodijeljena prva nagrada. Na natjecanju se također ocjenjivala stara nošnja, pa su tako tri članice Društva žena bile odjevene u staroj serjonskoj nošnji i osvojile prvu nagradu u odijevanju. To su bile članice Društva žena Klara Glavina, Nada Turk i Karolina Hrženjak, koje su na taj način promovirale Grad Mursko Središće i njegovu staru nošnju.

Nadalje, na skupštini su se razriješile dužnosti Predsjednika, Dopredsjednika, Tajnika, Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Blagajnika Društva, nakon čega je nastupilo njihovo novo biranje. Predsjednica je i nadalje Nada Turk. Dosadašnja dopredsjednica je bila Milena Petković, a sada je nova dopredsjednica Karolina Hrženjak. Tajnica i dalje ostaje Božena Levačić, a nakon dosadašnje blagajnice Ljubice Jambrošić blagajnicom postaje Marina Orehovec.

Na skupštini je ujedno usvojen i plan rada za 2016. godinu, a podijeljene su i zahvalnice. Na kraju skupštine žene i svi prisutni gosti pozvani su na domjenak i ugodno druženje uz kavu i kuhane kobasice.

Predsjednica Društva žena: Nada Turk

01

03

04