Društvo VETERAN izabralo novo vodstvo

U prostorijama Društva VETERAN održano je 03.12.2022. godine Četvrto redovno, a  ujedno Prvo izborno zasjedanje Skupštine.  Sjednici je bila nazočna Manuela Šmit – Vuk, predstavnica Ministarstva hrvatskih branitelja, područni odjel Čakovec i Emil Novak, vukovarski branitelj, zamjenik predsjednika udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja.

Na sjednici je predsjednik Društva VETERAN podnio Izvješće o jednogodišnjem radu i Financijsko izvješće za 2022. godinu. Posebno je istaknuto da je Društvo VETERAN u ovoj godini provelo tri veća zahtjevna projekta i osam aktivnosti iz Plana rada vezanim za očuvanje digniteta Domovinskog rata i pomoći članovima, njihovim obiteljima i drugim braniteljima koji su se obratili za pomoć Društvu VETERAN. Za provedbu navedenih aktivnosti osigurani je preko projekata prihod od 52.240,00
kn. Utrošeno je 51.827,00 kn, a 413,00 kn je ostalo na računu.  Najveći donatori su bili Ministarstvo hrvatskih branitelja sa 26.000,00 kn i Međimurska županija sa 19.500,00 kn, a ostali donatori su bili: Općine; Gornji Mihaljevec, Selnica i Štrigova, te td „Međimurske vode d.o.o.“
Posebno je istaknuto je da Društvo VETERAN član Zaklade KATRUŽA i da je ove godine osiguralo 688,00 kn za članarinu u Zakladi.

Izvješća su jednoglasno prihvaćena, a potom je Skupština donijela Odluku o izmjenama i dopunama Statuta, jer je izabrano novo vodstvo Društva. Za predsjednika je ponovo izabrani Željko Tomašić, za zamjenika predsjednika je izabran Željko Dvanajščak i za tajnicu je izabrana Ines Miljančić.

Doneseni je Operativni plan rada i Financijski plan za 2023. godinu, te su dodijeljene zahvalnice za svekoliku i učinkovitu potporu aktivnostima Društva VETERAN; Ministarstvu hrvatskih branitelja i Međimurskoj županiji, te zahvalnice za nesebično zalaganje, posvećenost, rad i trud
u provedbi aktivnosti Društva VETERAN; Draženu Bogdanu, Željku Dvanajščaku, Zvonimiru Krnjaku, Zdravku Srši i Nikolini Srša.

Posebno svečano je bilo proglašenje Emila Novaka za Prvog počasnog člana Društva VETERAN.
Na kraju sjednice predsjednik je istaknuo inicijativu za osnivanje Kluba braniteljica pri Društvu VETERAN, a g-đa Šmit – Vuk je iskazala zadovoljstvo aktivnostima Društva VETERAN, te upoznala i pozvala sve prisutne ka koriste usluge Područnog ureda Čakovec, Ministarstva hrvatskih branitelja.

Po završenoj sjednici nazočni su nastavili druženje uz glazbenu potporu „VETERAN band-a“.

(tekst: Ines Miljančić, foto: Davor Vinković)