Društvo Naša djeca: Projekt “Zabavno ljeto – igraj i nauči”

Društvo „Naša djeca” Mursko Središće je u srpnju i kolovozu provodilo projekt “Zabavno ljeto – igraj i nauči”. Projekt je bio namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Roditeljima je bio ponuđen 4-satni i 8-satni boravak djece.

Cilj projekta bio je pomoći zaposlenim roditeljima u brizi djece za vrijeme ljetnih praznika.

Djeci smo omogućili kvalitetno provođenje  slobodnog vremena uz razne programske sadržaje u skladu s njihovim razvojnim mogućnostima. Poticali smo suradničko učenje kroz igru, istraživanje i upoznavanje svijeta oko sebe. Individualnim pristupom omogućili smo svakom djetetu razvoj njegovih potencijala i sposobnosti.

Kroz projekt proveli smo niz sportskih aktivnosti „Svaki tjedan sport jedan” te su se djeca upoznala s nogometom, odbojkom, karateom, košarkom, tenisom, atletikom i break dance-om. Redovito su posjećivali Gradsku knjižnicu i čitaonicu u kojoj su imali organizirane primjerene aktivnosti. Ostatak vremena provodili su u Dječjem vrtiću ”Maslačak” koji je Društvu „Naša djeca” osigurao prostor za provođenje projekta.

Projekt je financijski podržao Grad Mursko Središće kojem se ovim putem zahvaljujemo na pomoći. Zahvalu upućujemo i roditeljima na ukazanom povjerenju, te Dječjem vrtiću „Maslačak” na ustupanju njihovih prostora.

Predsjednica Društva „Naša djeca” Mursko Središće: Ivana Maltarić