DRUŠTVO JOSIP BROZ TITO IZ MEĐIMURJA POSJETILO KUĆU CVIJEĆA U BEOGRADU

Međimursko društvo Josip Broz Tito osnovano je 2003. godine u Svetom Jurju u Trnju, a osnovala su ga jedanaestorica inicijatora. Prije toga Međimurci, sljedbenici i obožavatelji Tita bili su uključeni u rad regionalnog društva u Varaždinu, dok je u Hrvatskoj društvo osnovano 1996. godine. Jedna od temeljnih odrednica društva je i to da svugdje i uvijek treba braniti dostojanstvo svakog čovjeka bez obzira na vjeru i nacionalnost.

Ipak glavni zadatak društva je štovanje Josipa Broza kao povijesne ličnosti, njegovog antifašizma, mirotvorstva, nesvrstanosti, što prema njima ostaje neupitno i upečatljivo za sva vremena. Važan segment njihove aktivnosti su i posjete Kući cvijeća, Titovom grobu u Beogradu, kamo odlaze svake godine kako bi odali počast svojem idolu.

Josip Broz Tito umro je 4. svibnja 1980. godine, a na samu 36. obljetnicu smrti njegov grob posjetilo je više od stotinu Međimuraca, članova društva. Oni su na Titov odar položili vijence i tako evocirali uspomene na ovu povijesnu ličnost za koju kažu da su njegova djela podložna vrednovanju i preispitivanju, ali da je njegov doprinos na mnogim područjima nemjerljiv, kao i njegova ostavština koju oni njeguju.

(rt, foto: Društvo JBT)

001

002

003

004

04

005

006

007

008