DRAGUTINA STOJKA ZANIMAO DRUŠTVENI DOM I MAJUR U HLAPIČINI

Gradski vijećnik Grada Mursko Središće iz Hlapičine Dragutin Stojko postavio je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća pitanje gradonačelniku Draženu Srpaku o adaptaciji Društvenog doma i trenutnom stanju situacije oko majura grofa Feštetića.

Kako je rekao ove godine započela je adaptacija Društvenog doma, sanirali smo krov i uredili jednu prostoriju za Društvo žena, a sada se ukazuje potreba da se cijeli dom stavi u funkciju kako bi se tamo mogle održavati priredbe i drugi događaji. Da li je to moguće i kom roku?

Srpak mu je odgovorio da je Grad zajedno s Mjesnim odborom surađivao na tome, no u startu nije jasno bila izražena želja i potreba svega toga. Međutim, sada s velikom aktivnošću Društva žena nastaje jedna živost pa za to postoji interes. Ono najosnovnije je učinjeno i slažem se s vama da Hlapičina ima potrebe za cijelim domom koji bi se trebao postaviti u neku normalnu funkciju. Za to ćemo planirati sljedeću fazu kao što smo to učinili u Križovcu, Peklenici i Štrukovcu.

Na pitanje Stojka u kojoj je fazi obnova majura grofa Feštetića, gradonačelnik je rekao da se s tim projektom apliciralo prema EU zajedno s Općinom Beltinci no on na žalost nije prošao pa se sada čeka sljedeći krug.

(rt, foto Tin Tomanić)