Dostupna aplikacija za osnovnoškolce „Prometna učilica“

Prometna učilica jedan je od projekata koji je financiran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Radi se o web aplikaciji za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa za osnovne škole čime je prometna problematika postala interaktivno dostupna svim učenicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Kako bi potaknuli što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja osnovnoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, ove godine kao i prethodnih devet, kada je riječ o osnovnim školama, te po prvi puta govorimo li o srednjim školama, pokreću se u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i CARNeta, natjecanja iz poznavanja prometnih propisa.

Na natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske i to pojedinačno, a isto tako za svoju školu i razred, zajedno s drugim učenicima.

Natjecanje počinje 1. listopada i traje do 30. studenog 2018. godine.

Ovim putem pozivamo sve škole i sve učenike osnovnih škola da pristupe natjecanju iz poznavanja prometnih propisa u sklopu „Prometne učilice“.

(http://medjimurska.policija.hr, foto: ilustracija)