Dobio nove prozore, a suze radosnice u očima branitelja Martina Žerjava neprocenjiva nagrada!

Danas smo posjetili Martina Žerjava u Novakovcu koji nas je pozvao s obizorm da su mu prije par dana u kuću ugrađena dva nova prozora kako bi konačno zimu mogao dočekati, a da mu kiša, vjetar i snijeg ne ulaze u dnevnu sobu.

“Kada sam vidio članak o branitelju Đuri Sklepiću odlučio sam nazvati načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića i zamoliti za pomoć. Razmišljao sam što i kako ga pitati jer ja nisam iz njegove općine.

Ne samo da se javio i dao mi nadu, nego je već nakon par dana organizirao sastanak s predsjednikom udruge PUMA Robertom Pujom, Pavom Jazvićem, predsjednikom HVIDR-a Jug Čakovec i sa mnom.

Istog momenta Ervin Vičević nazvao je načelnika Podturna Pericu Hajdarovića i zamolio ga za uplatu pomoći na račun udruge PUMA za pomoć braniteljima. Ne znam kako se zahvaliti,” rekao je Martin Žerjav.

Ervin Vičević je na to izjavio:

Puno branitelja se obraća meni i drago mi je da je tako. Martin je još jedan u nizu koji pokazuje bolesno stanje našeg društva. Bolestan je branitelj s 250 borbenih dana, a sa samo 18 godina krenuo je braniti Hrvatsku. Tužna i pretužna je činjenica da danas preživljava s 800 kuna socijalne pomoći i u stvari više ne znam što bih i rekao jer je ovo sve skupa jedna velika sramota naše države.

Ogorčen sam s pravom. Meni je glavno da je Martin sretan, a ja se ovim putem zahvaljujem načelniku Hajdaroviću i Puji predsjedniku udruge Puma. Još mi dozvolite da ovim putem zamolim sve ljude dobre volje da Martinu pomognu u nabavci drva za ogrjev, a i vas da se skupe prehrambeni proizvodi. Martin ima problema s plaćanjem režija, ali ih plaća. Ako bude zapelo otići ću do javnih službi i zamoliti da mu se ne šalje nekakva ovrha jer to bi ga dokrajčilo.”

( Pavo Jazvić, foto: Tin Tomanić, arhiva, Pavo Jazvić)