DJEČJI VRTIĆ „SMJEŠKO“ IZ SVETOG MARTINA NA MURI AKTIVAN NA MNOGIM PODRUČJIMA

Mališani i odgojitelji dječjeg vrtića Smješko iz Svetog Martina na Muri obilježili su Hrvatski olimpijski dan 09.rujna 2016. u Toplicama Sveti Martin na Muri. Turistički vlakić, koji nas je dovezao do toplica, bio je samo vesela uvertira u sportsko prijepodne koje je bilo posvećeno datumu utemeljenja HOO-a 10.rujna. Mališani se svakodnevno bave raznim sportskim aktivnostima u vrtiću, stoga je ovakav svojevrstan sportski izlet, bio proslava olimpizma te promicanje sportskih olimpijskih vrijednosti u bijelim majicama.

Poigrali smo se na teniskim terenima, odbojkaškom,nogometnom i košarkaškom terenu te se ugrijali raznim pokretnim igrama. Dječji vrtić Smješko promiče važnost bavljenja sportskim aktivnostima, potiče djecu na fair-play igru, razumijevanje, mir i solidarnost te toleranciju

olimp-dan-1a

olimp-dan-2a

olimp-dan-4

olimp-dan-5

11.09.2016. održao se je 4. po redu GIBAJ FEST na kojem su sudjelovali mališani i roditelji dječjih vrtića  Smješko iz Svetog Martina na Muri i Maslačak iz Murskog Središća. Gibaj fest je projekt Toplica Sveti Martin na Muri čiji je cilj da se potaknu obitelji na sportsko druženje na svježem zraku uz vedru atmosferu kojoj pridonose rasplesane i raspjevane točke mališana iz dječjih vrtića. Svojim točkama pozivaju sve prisutne na gibanje i na sportske igre u kojima rado sudjeluju roditelji sa svojom djecom. Dječji osmijeh koji prati cijeli Gibaj fest tokom igara ili navijanja za svoje roditelje budi još veću motivaciju da se podrži takav projekt te se u njemu aktivno sudjeluje.

gibaj-1b

gibaj-2

gibaj-3a

Dječji vrtić Smješko iz Svetog Martina na Muri dobio je također živopisno ozračje oslikano livadom, morem, dugom te likovima iz crtića koje je na ogradi i fasadi dječjeg vrtića oslikao umjetnik Danijel Drvenkar. Sada i eksterijer dječjeg vrtića odašilje poruku svojoj okolini da je sreća odraz naših djela, a ukoliko stvaraš više sreće u svom srcu, toliko ćeš sreće i dijeliti!

(Leo Lisjak)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA