Dječji tjedan u dječjem vrtiću „Maslačak“ obilježio izlet turističkim vlakićem

Dječji tjedan donio je mnogobrojne aktivnosti u naš vrtić. Organizirane su aktivnosti na temu dječjih prava.  Izrađeni su plakati s dječjim ručicama i njihovim porukama o prijateljstvu, toleranciji, različitostima i važnosti međusobnog  pomaganja.

U sklopu dječjeg tjedna organiziran je izlet sa ciljem upoznavanja tradicijske kulture. Djeca iz skupina Pačići, Vrapčići, Ježići i Suncokreti  ujedno su  se upoznala sa  načinom nastajanja kruha.

Sa turističkim vlakićem Stanka Sedmaka  djeca su u pratnji svojih teta prošla put od vrtića do Žabnika, gdje su kod tete Ružice mijesili  kruh koji se pekao u pravoj krušnoj peći.

Zatim smo posjetili Obiteljsku etno zbirku Trstenjak, sakupljače i čuvare etno baštine koji su svaki kutak svoje kuće pretvorili u muzej.

Osim upoznavanja kulture i  prošlosti Međimurja, imali smo priliku uz pomoć  starih alata  kukuruz  samljeti u pravo kukuruzno brašno te isprobati finu pitu od jabuka i čaj.

Put nas je poveo i do Mlina na Muri i Mlinarske kuće, gdje je u okruženju prekrasne prirode preostalo vremena  za igru na igralištu.  Na povratku smo stali kod tete Ružice koja je ispekla naše kruheke pa smo ih ponijeli kući.

Bilo nam je jako lijepo, puno smo naučili te zahvaljujemo svima na prekrasnom druženju i gostoprimstvu.

Spomenka Cilar