Dječji tjedan 2022. obilježava se i u našem gradu u organizaciji Društva „Naša djeca” Mursko Središće

 Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se održava u prvom punom tjednu u listopadu i traje sedam dana. Dječji tjedan obilježava se i u našem Gradu u organizaciji Društva „Naša djeca” Mursko Središće.

Dječji tjedan 2022. naglašava važnost članaka 31., Konvencije UN-a o pravima djeteta „Dijete ima pravo na igru”. Zajednička ovogodišnja tema svih „Gradova i općina – prijatelji djece” i „Županije – prijatelji djece” je IGRA.

Društvo „Naša djeca” Mursko Središće u suradnji s Dječjim vrtićom „Maslačak” okupljanjem u Gradskom parku obilježili su u ponedjeljak 03. listopada početak Dječjeg tjedna. Djeca su u zajedničkom krugu izgovorila moto Dječjeg tjedna, odpjevala nekoliko pjesmica, napravila plakate s porukama odraslima te puštanjem balona u zrak svečano otvorila Dječji tjedan.

Cijeli tjedan provoditi će se razne aktivnosti pod nazivom „Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči”. U Dječjem vrtiću „Maslačak” organizirane su razne tradicionalne igre npr. skakanje u vrećama, skakanje gumi-gumi, kotrljanje bundeve i dr.

Za ostatak tjedna predviđena su druženja s bakama i djedovima, izlet s roditeljima, organizirane natjecateljske igre djece i odraslih u raznim kategorijama: nogomet, graničar, preskakanje vijače, hula-hop i dr.

Igra ima presudnu ulogu u dječjem razvoju, stoga će povratak zajedničkoj igri na otvorenom naše djece i nas odraslih u ovogodišnjem Dječjem tjednu biti povratak dugogodišnjoj tradiciji poticanja igre i dječjeg stvaralaštva.

PREDSJEDNICA DRUŠTVA „NAŠA DJECA”

Ivana Maltarić