Dječja želja za malo veselja – Međimurska studentska mreža “Potepuh” prikupljala igračke za udrugu MURID

Nedavno smo u centru Čakovca zamijetili studente kako prikupljaju razne igračke za djecu. Saznali smo da je Međimursku studentsku mrežu – Potepuh pokrenuo Nikola Balent iz Podbresta te je prva organizacija koja je namijenjena svim domaćim i internacionalnim studentima unutar Međimurja s ciljem upotpunjavanja njihovog slobodnog vremena kroz kulturne i društvene događaje, izlete te kroz organizaciju zabavnih aktivnosti tijekom cijele godinu.

Prošle subote organizirali su i humanitarnu akciju prikupljanja igračaka pod nazivom “Dječja želja za malo veselja” kako bi prikupili poklone za 120-ero djece udruge MURID, centra za ranu intervenciju. Akcija je prošla uspješno jer se prikupilo više od 120 poklona od plišanih i plastičnih igračaka do odjeće i obuće. Djedu Mrazu u centru Čakovca pomagao je i asistent Robert Radiković iz Murskog Središča koji je dao svoj doprinos s Međimurskog veleučilišta. Ovih dana pokloni će biti predani udruzi uz nadu  da će djeci barem malo biti uljepšani božićni blagdani. Evo što nam je ukratko rekao voditelj projekata Nikola Balent:

„Projekt također podržava Međimursko veleučilište i Studentski centar Varaždin s kojima imamo ugovore o suradnji te financijsku potporu. Također ulažemo i vlastita sredstva pa smo otvoreni za sve vrste suradnje. Važno je naglasiti da je studentima svaki događaj dosad bio besplatan te ćemo se truditi da tako i dalje ostane, ali nam trebaju novi partneri. Organizirali smo Tjedan dobrodošlice s svakodnevnim događanjima poput razgleda grada, posjet nogometnoj utakmici, međusobna upoznavanja, Orijentacijski tjedan, Brucošijade, Studentski Bal, Edukacijski posjet k Dinamu Zagreb, Turnir u stolnom nogometu, Gledanje utakmica, Partije srijedom te sada imamo u srijedu veliki Božićni party za sve studente i Božićni domjenak za Međimursko veleučilište. Dosad smo se povezali s tri međunarodne organizacije iz Slovenije, Češke i Španjolske te planiramo međusobne sportske susrete i druženja sljedeće godine. Sljedeće godine u planu je novi studentski kalendar u kojem će se opet naći brdo zabavnih.i interaktivnih događaja za studente. Pozivamo sve da nas prate na facebook stranici Međimurska studentska mreža – Potepuh i web stranici www.potepuh.hr.“

Svima želimo Sretan Božić i ugodne blagdane.

(tekst i foto Ivana Radiković)