Dekan MEV-a Igor Klopotan i prodekanica Blaženka Filipan-Žignić otvorili 6. Sportske igre studenata Sjeverozapadne Hrvatske

U novoj balon dvorani na prostorima Učiteljskog fakulteta u Čakovcu u srijedu su održane 6. Sportske igre studenata Sjeverozapadne Hrvatske.

Fizičku, ali i mentalnu snagu na test su stavili studenti iz Križevaca, Bjelovara, Varaždina i Čakovca, a sudjelovale su ekipe Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Učiteljskog fakulteta Zagreb, Veleučilišta u Bjelovaru, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina te Veleučilišta u Križevcima.

Riječ je o događaju koji predstavlja uzbudljivu priliku za povezivanje akademskih zajednica kroz sportska natjecanja i rekreativne aktivnosti, a program se sastojao od natjecanja u muškoj, ženskoj i mješovitoj kategoriji u šest različitih sportova – mali nogomet, odbojka, košarka 3×3, badminton, stolni tenis i pikado.

– Iznimno mi je drago što smo ponovo uspjeli dovesti sport u Čakovec, na Međimursko veleučilište. Hvala svim mojim kolegama koje su sudjelovali u ovom projektu zahvaljujući kojem je omogućeno da studenti MEV-a imaju gdje održavati nastavu tjelesnog odgoja, a posebno hvala upravo našim studentima koji su pomogli u postavljanju balon dvorane. Nije sve samo učenje i polaganje ispita – studentski život su i ovakva događanja na kojima se uvijek lijepo družimo, mladi se zabavljaju i što je najvažnije, fizički su aktivni. Znamo koliko su sport i rekreacija važni za zdravlje, stoga mi je iznimno drago što smo organizirali ove sportske igre, a još mi je draže kada vidim koliko mladi u tome uživaju i trude se dati sve od sebe da budu što bolji – rekao je dekan MEV-a  doc. dr. sc. Igor Klopotan.

Prodekanica Blaženka Filipan-Žignić istaknula je da joj je zadovoljstvo što je upravo studentskim sportskim igrama neslužbeno otvorena balon dvorana.

– Dugo smo čekali tu dvoranu i vi ste prvi s ovom manifestacijom u njoj. Velika je stvar što su ne samo Međimursko veleučilište, nego i grad Čakovec dobili novo mjesto za vježbanje i sport i što se proširuje ponuda cijele naše lokalne zajednice. Ovakve manifestacije koje se odvijaju izvan Zagreba su prilika da promoviramo ne samo sport, nego i naše ustanove, ne bi li možda privukli i druge studente da vide kako je lijepo studirati na ovim lokacijama, u našem Međimurju – kazala je prodekanica Filipan-Žignić.

Na otvorenju sportskih igara studenata bio je i župan Međimurske županije Matija Posavec.

– Ovdje se danas ispisuje povijest. Balon dvorana još nije službeno otvorena, bit će za koji dan, ali slike i nastup, sportski susreti studenata će zapravo biti prezentacija dvorane. Želim vam puno druženja, puno sportske sreće i uspjeha i puno motivacije i energije na vašim veleučilištima i sveučilištima. Sretno i neka pobijedi najbolji – poručio je župan Posavec.

Vrijedi spomenuti i kako su tijekom natjecanja za sve prisutne bili organizirani besplatna hrana i piće, kao i dodatan zabavni program.

Mediji MEV