Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježen u Murskom Središću

U ponedjeljak, 05. kolovoza 2019. godine s početkom u 9,00 sati u župnoj crkvi Marije Kraljice i sv. Ladislava sv. misom za Domovinu obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Svetu misu predvodio je župnik vlč. Tomislav Antekolović, na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić, gradska vijećnica Ksenija Flac, načelnik Policijske postaje Miljenko Vrbanec sa suradnicima te predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Mursko Središće.

Okupljenim župljanima na misi obratio se gradonačelnik Dražen Srpak koji je uputio svima čestitku te istaknuo „ Za male, a kamoli za velike stvari nam treba sloga. Naši branitelji su pobjedili u ratu, rat je daleko iza nas. Mi danas moramo pobijediti u miru. Razum, sloga i zajedništvo i naša domovina će napredovati.“

Po završetku sv. mise za Domovinu ispred ckrve formirana je kolona te se ona uputila do spomenika braniteljima „Piramidi“ gdje je položen vijenac i zapaljene svijeće za sve one koji su za samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku položili svoje živote.

(GMS, Dolores Vrtarić, foto: GMS)