DAN NARCISA – U SUBOTU HUMANITARNA AKCIJA DILJEM MEĐIMURJA

ŽUPANIJSKA LIGA PROTIV RAKA ČAKOVEC

KLUB ŽENA OPERIRANIH OD RAKA DOJKE  NOVA NADA

Čakovec, 14.03.2016.

Pozivamo vas  na humanitarnu akciju

„Dan narcisa“ koja će se održati 19.03.2016. od 9-12 h

 

 

Mjesec ožujak posvećen je prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

 

Karcinom dojke je prva bolest na ljestvici smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena. Nažalost, male su mugućnosti prevencije, no bolest se može na vrijeme otkriti i liječiti.

U mjesecu ožujku, članice Kluba NOVA NADA već niz godina provode humanitarnu akciju „Dan narcisa“, te na taj način žele potaknuti sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje.

U gradu Čakovcu akcija će se ove godine održati na tri lokacije – na Trgu Republike, Franjevačkom trgu i na jugu kod Betexa  u subotu, 19.03. u vremenu od 9-12 sati, a akciji će se pridružiti i ostala dva grada te brojna druga mjesta u Međimurju. Narcise će se prodavati u  Kotoribi, u Prelogu na tržnici, u Maloj Subotici kod općine, u Palovcu, Držimurcu i Štefancu,  na Belici kod Robne kuće, u Pribislavcu kod opskrbnog centra METSS i kod Konzuma, u Nedelišću kod općine, u Brezju i Lopatincu kod METSS-ovih dućana, u Dragoslavcu i Pleškovcu kod METSS-ovog dućana,  u  Murskom Središću kod Robne kuće, te u Domašincu i  Gardinovcu kod Društvenog doma.

Novac prikupljen prodajom cvijeća i ostalih predmeta koristiti će se za rehabilitaciju oboljelih žena i ostalih članova klubova koji djeluju unutar Lige, kako bi povratak u normalan život uz bolest bio što uspješniji, a kvaliteta života sačuvana.

Zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji  nesebično pomažu na bilo koji način!

S poštovanjem!

Predsjednik Županijske lige                                        Predsjednica kluba Nova Nada

Hussein Saghir, dr.med.                                                                      Jasenka Štefić

IMG_20150321_102658