Članovi Udruge slijepih Međimurske županije hodočastili u Mariju Bistricu

U utorak, 6. rujna 2022. godine, dva dana prije blagdana Male Gospe, rođenja Blažene Djevice Marije, članice i članovi Udruge slijepih Međimurske županije hodočastili su u Mariju Bistricu.

Udruga je organizirala samo hodočašće uz financijsku podršku Zaklade Rhema (projekt “Odiseja Bijelog štapa”) i Međimurske županije (projekt “Kreativne ruke”), a ukupno je bilo 42 sudionika (članovi Udruge s pratnjom, povjerenik Pastorala osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije i dvije volonterke).

Već u autobusu bilo je obilje radosti i veselja zbog još jednog hodočašća i prelijepog druženja, a vlč. Leonardo Šardi vodio je duhovni program. Tako se na putu molila slavna krunica i svi su sudionici razmislili zašto hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj, a u 9 sati kod kipa svetog Ivana Pavla II. održan je križni put Tomislava Ivančića „Pođi za mnom“. Na taj način bili smo pripravni i za svetu misu kojoj je prethodila sveta ispovijed. Euharistijsko je slavlje u 10:30 predvodio vlč. Kornelije Grgić uz suslavlje vlč. Leonarda Šardija, koji je pročitao prvo čitanje i otpjevni psalam, i đakona Mateja Zakanja. Na misi su sudjelovali i članovi Udruge umirovljenika Novska. Đakon Zakanj u svojoj je homiliji istaknuo kako smo svi mi Crkva i svatko ima određenu ulogu, jednako kao što je i Isus u Lukinu evanđeoskom tekstu pozvao svoje učenike, 12 apostola, koji su ga trebali slijediti. Na kraju mise svoju je pjesmu „Majci Božjoj Bistričkoj“ pročitao član Udruge slijepih Međimurske županije Danijel Kralj, a nakon euharistijskog slavlja i završnog blagoslova uslijedio je i blagoslov nabožnih predmeta.

Susret je završen ručkom članova Udruge u kavani Braco u Čakovcu.

Pjesma Danijela Kralja, koju je napisao povodom hodočašća:

MAJCI BOŽJOJ BISTRIČKOJ

Majko Božja Bistrička,

podaj nam spasenje,

radost, ljubav, blagoslov,

mir i izbavljenje.

K Tebi danas došli smo

da se pomolimo

i da novom Božjom se

snagom napunimo.

Budi uz nas svaki dan

kao i do sada,

pomozi nam i u svemu

budi naša nada.

Hvala što nas izbavljaš

u našem životu

i što svakom poklanjaš

Gospodnju dobrotu.

Čuvaj nas i prelijepu

zemlju nam Hrvatsku,

čuvaj nam obitelji

i slogu kršćansku.

Ljubavlju nas nahrani,

rastjeraj žalosti,

naše svjetlo ostani

i izvor radosti.

Snagom Krista Isusa

vodi nas do raja

da steknemo život vječni

koji nema kraja.

Uz vjeru i molitvu

svi smo kao jedno

i primamo sve što je

našoj duši vrijedno.

Neka Bog nas čuva sve

i otkloni tmine

pa da k Tebi dođemo

opet dogodine.

PREDSJEDNICA UDRUGE

Marija Ciglar