Članovi ogranka UDVDR-a Mursko Središće zapalili svijeću povodom 29. godišnjice pogibije Dragutina Kodbe-Geca

Prije 29 godina, 15.07.1992. život za slobodu Hrvatske položio je Središćanac Dragutin Kodba – Gec. U svojoj 32. godini ostavio je svoju mnogobrojnu obitelj, prijatelje, znance i suborce te otišao u legendu kao hrvatski vitez i branitelj.

Slobodu, samostalnost i neovisnost svoje domovine nije dočekao, iako se za te ciljeve borio od prvog dana Domovinskog rata. Sudbina je željela drugačije pa nam je danas lik stalno nasmiješenog, simpatičnog, uvijek za društvo i zabavu raspoloženog Geca, ostao samo u lijepim  uspomenama i sjećanjima koja onima koji su ga poznavali nikada neće izblijedjeti.

Generacije rođene poslije rata moraju znati i cijeniti ovakve žrtve jer zahvaljujući njima danas žive u slobodnoj i nezavisnoj državi koju je hrvatski narod sanjao stoljećima i ostvario hrabrošću, požrtvovanjem i odlučnošću ovakvih ljudi kao što je bio Gec.

Povodom godišnjice njegove pogibije počast su mu na Gradskom groblju u Murskom Središću odali članovi ogranka UDVDR-a Mursko Središće, te članovi njegove obitelji.

GEC, NEKA TI JE VJEČNA SLAVA I HVALA!

(rt, foto: A. Jurak)