Članice  USR „Sport za sve“ Mursko Središće sudjelovale na “IZLOŽBI  BAKINIH KOLAČA”

U subotu 25.09.2021. godine  u sklopu manifestacije Jesen u gradu Zrinskih održana je 6. izložba Bakinih kolača u organizaciji Udruge za očuvanje kulturne baštine gruda iz Dunjkovca. Ove godine manifestacija nije imala natjecateljski karakter niti je imala zadanu namirnicu kao prijašnjih godina. Bit izložbe ove godine bila je  mlađe naraštaje upoznati sa tradicionalnom i već zaboravljenom međimurskom kuhinjom, mada su se i oni malo stariji podsjetili kakve su im kolače pekle njihove bake.  Sa kolačima našu Udrugu predstavljale su Ana Nerer, Biserka Kozar, Biserka Barat, Darinka Krklec, Đurđica Horvat i Marija Golubić .

Ispekle su: kuruznu zlevanku s makom i orasima, kropce s makom, kropce s jabukom i sirom, štrucu s orasima i makom, perece, , zdiganu pogaču orah, mak i sir , buftline s pekmezom, cvirkove pogačice i  pogače s jabukma  i  zeljom.

Dokaz da su kolači bili jako fini bile su pohvale posjetitelja te prazni poslužavnici i prije nego što je izložba završila. Da su kolači bili ukusni i fini potvrdio je i gradonačelnik Dražen Srpak koji je prisustvovao  izložbi.

Tajnica Udruge:

Anica Varga