CITIZEN GO TRAŽI BOJKOT UNICEF – a

Više od 51 tisuće osoba potpisalo je međunarodnu peticiju “Djeca trebaju oca i majku.” Od toga čak 7470 osoba bilo je iz Hrvatske.

 

U peticiji smo zatražili prestanak zlouporabe sredstava i statusa UNICEF-a koji je u svrhu promicanja homoseksualnosti među djecom izdao programski dokument: “Ukidanje diskriminacije nad djecom i roditeljima na temelju spolnog i/ili rodnog identiteta“.

 

Kao rezultat naše akcije, potpisnici hrvatske peticije  dobili su anonimno pismo iz hrvatskog Ureda “UNICEF-a” u kojem se pokušava opravdati promoviranje rodne ideologije u navedenom dokumentu.

 

U peticiji “Bojkot UNICEF-a” tražimo:

 

1. Od UNICEF-a prestanak iskorištavanja međunarodnog utjecaja i opozivanje programskog dokumenta koji je suprotan pravima i interesima djece.

2. Od vlada članica UN-a opoziv UNICEF-ovog stava i obustavu financijske potpore UNICEF-u dok dokument ne bude opozvan.

3. Od građana obećanje kako neće donirati UNICEF-u sredstva dok dokument ne bude povučen.

 

UNICEF je ispred 193 države članice UN-a odgovoran za obranu i promicanja prava djece, pravilne prehrane, medicinske njege i osnovnog obrazovanje. Pitanje je na temelju kojih kriterija i kojim pravom UNICEF prekoračuje svoje ovlasti propagira rodnu ideologiju iako su brojne zemlje članice UN-a odbacile upotrebu tih pojmova u međunarodnom zakonodavstvu te joj se u potpunosti protive. Po kojim je kriterijima UNICEF odlučio usvojiti ovaj ideološki dokument: “Ukidanje diskriminacije nad djecom i roditeljima na temelju spolnog i/ili rodnog identiteta”? Hoće li se u svakoj od 193 države članice koristiti kao program djelovanja – u Hrvatskoj, Austriji, Poljskoj, Nizozemskoj, ali i Turskoj, Rusiji, Kini i drugima? Ako se neće primjenjivati u svim zemljama, po kojem kriteriju su odabrane Hrvatska i druge zemlje u kojima će se koristiti kao program djelovanja? Možda će se samo u europskim zemljama rodna ideologija promovirati pod krinkom prava djece?

 

Ima li pravo UNICEF Hrvatska trošiti novac poreznih obveznika namijenjen pomoći djeci na promicanje rodne ideologije?

 

Potpišite peticiju jer svako dijete ima pravo na oca i majku:

http://www.citizengo.org/hr/15211-djeca-trebaju-oca-i-majku

Ako ste je potpisali podijelite je na svom Facebooku, Twitteru ili putem e-maila.

http://www.citizengo.org/hr/15211-djeca-trebaju-oca-i-majku

 

Na promoviranje rodne ideologije reagirala je i Udruga “U ime obitelji” dopisom gđi Vesni Batistić Kos, pomoćnici ministrice za multilateralne poslove i globalna pitanja i g. Damiru Županu, načelniku Sektora za UN, globalna pitanja i međunarodne organizacije, u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. “U ime obitelji” u dopisu traži da se navedeni državni dužnosnici, “u skladu s jasno proklamiranom voljom većine hrvatskih građana, zauzmu da UNICEF odustane od nametanja rodne ideologije”, tim više što se čak i “aktualna hrvatska Vlada prošle godine izrijekom opredijelila da homoseksualni parovi ne mogu imati pravo na posvajanje djece. Dakle, oko tih pitanja u Hrvatskoj postoji vrlo visok stupanj konsenzusa. Molim Vas da o toj činjenici upozorite i UNICEF-ov Ured u Hrvatskoj kako bi nam prestao nametati svoja ideološka stajališta.”

 

Dopis u cijelosti možete pogledati na sljedećoj poveznici: 

 

http://narod.hr/hrvatska/u-ime-obitelji-ministarstvu-vanjskih-poslova-ocekujemo-da-zaustavite-unicef-ovo-nametanje-rodne-ideologije/

 

Lijep pozdrav,

Ana Marija Marković i cijeli CitizenGo tim

 

CitizenGO.org je zajednica aktivnih građana koji žele štititi život, obitelj i temeljna ljudska prava diljem svijeta.

citizen 1