Čestitka načelnika Općine Selnica: Narode, rodit će se Isus…dočekujemo li ga spremni?

Početkom došašća krenuli smo u mislima čekati Božić i rođenje najvećeg sina Isusa Krista. Međutim, u što smo mi pretvorili Božić – vrijeme darivanja? Jesmo li stvarno darivali Boga ili uporno darujemo sami sebe materijalnim, a duhovno potpuno izbjegavamo?! Teško je to priznanje, ali istinito.

Rođenje Isusa povežimo rođenjem nas samih. Djeca smo Božja, rođenjem Isusa počelo je rađanje novog svijeta – svijeta ljubavi i mira. Nismo ga održali takvim, već smo krenuli u suprotnom smjeru, a kad je najgore, onda zazivamo Boga i Isusa. Prekasno!

Svjedoci smo velepošasti koja nas svakodnevno udaljava jedne od drugih. Imamo li snage oduprijeti se tome? Možemo li danas-sutra, netom prije rođenja Isusa, roditi se i mi ponovno? Možda nazvati nekog koga nismo čuli godinama, možda se čak i pomiriti s nekim koga smo ponekad i bez razloga odbacili? Možemo li? Možemo li biti ponovo ljudi?

Barem na dan-dva izbjegnite slušanje vijesti koje sve nas opterećuju i sjetite se iskreno Boga i Isusa.

Zamijenimo sjaj trgova i štandova sjajem ljubavi jednih prema drugima. Pomolimo se jedni za druge. Zamijenimo zavist i mržnju dobrotom i ljubavi. Pokažimo Bogu i Isusu da smo zaista djeca Božja.

Čestit Božić, braćo i sestre!

Ervin Vičević, načelnik