Centar Med dvemi vodami slavi prvu godišnjicu

U subotu, 19. lipnja 2021. godine, Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu slavi prvu godišnjicu djelovanja. Na Trgu međimurske prirode na taj datum 2020. godine otvoren je prvi moderan i interaktivan Centar na širem području uz rijeku Muru i Dravu u kojem se interpretira tematika prirodne baštine. Nastao je unutar istoimenog projekta uz još dva atraktivna sadržaja, poučnu stazu Svetomartinska Mura i edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt. Zajedno tvore zaokruženu cjelinu kao nova turistička ponuda i mjesto edukacije posjetitelja, ali i lokalnog stanovništva o važnosti očuvanja prirode međimurskog kraja.

Zadaća Centra promovirati je prirodne posebnosti Međimurske županije, ali i upozoravati na njihovo stvarno stanje i ugroze koje joj prijete. Kroz Centar je u prvoj godini rada prošlo sveukupno više od 3000 posjetitelja, što je u uvjetima lockdowna uzrokovanog pandemijom koronavirusa respektabilna brojka.

U samo četiri mjeseca rada kroz 2020. godinu kroz Centar je prošlo više od 1500 posjetitelja, dok je u 2021. godini Centar dosad posjetilo više od 1500 posjetitelja. Stalan rad na novim ponudama, nagradama, povezanosti s drugim institucijama doprinos su vidljivosti Centra te je on prepoznat na nacionalnoj razini kao jedan od svjetlijih primjera kako rade Centri za posjetitelje.

Ako još niste posjetite Centar i saznajte što je mrtvica, ima li i Međimurje svog bakalara, zašto je bitno očuvati bregunice, tko su laporaši, o čemu pripovijeda legenda o dravskom vodenjaku, tko su fljojsari, koja ptica tropskog izgleda leti Međimurjem, zašto su kockavica i crnkasta sasa ugrožene vrste?

U subotu povoljnije ulaznice

Povodom prve godišnjice djelovanja u subotu 19. lipnja razgled Centra Med dvemi vodami bit će moguć uz povoljniju cijenu ulaznica. Individualni posjetitelji trebat će izdvojiti 20 kuna (po osobi), djeca do 5 godina besplatno, obiteljska ulaznica 50 kuna (po obitelji) te individualno djeca i mladi od 5 do 18 godina, studenti, osobe starije od 60 godina, osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji, planinari/biciklisti 15 kuna (po osobi). Radno vrijeme Centra na dan godišnjice je od 10:00 do 17:00 sati te je organizirano stručno vođenje za sve posjetitelje u 15:00 sati.

U utorak, 22. lipnja 2021. godine, na praznik Dan antifašističke borbe Centar za posjetitelje Med dvemi vodami bit će otvoren za sve posjetitelje od 10:00 do 17:00 sati sa stručnim vođenjem u 15:00 sati.

Što sve Centar nudi za 1. godišnjicu otvorenja i tijekom produženog vikenda provjerite na poveznici: https://bit.ly/35pFAZp

Roberta Radović