ČELNIŠTVO ŽUPANIJE PRISJEĆA SE ANĐELKA HORVATA

Pet godina je prošlo otkako je u novogodišnjoj noći politička scena Međimurja ostala bez svog važnog protagonista. Na ulasku u 2011. godinu iznenada je preminuo tadašnji zamjenik župana Anđelko Horvat, u 53. godini života. Na tu je dužnost stupio 6. lipnja 2009. godine nakon održanih lokalnih izbora i bio zadužen za resor poljoprivrede, gospodarstva, turizma, te malog i srednjeg poduzetništva.

Poseban je naglasak uvijek stavljao na napredak poljoprivrednika i rješavanje problema s kojima se susreću voćari. Štoviše, bio je jedan od osnivača, te dugogodišnji predsjednik Udruge za integralnu proizvodnju voća, a također i predsjednik Udruge rasadničara Hrvatske.

Kao i svake godine dosad, izaslanstvo Međimurske županije, zamjenici župana Zoran Vidović i Sandra Hermante načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, posjetili su grob bivšeg zamjenika, položili vijenac i zapalili svijeće. Prigodnom molitvom i minutom šutnje odali su mu poštovanje, nakratko se prisjetili njegova rada i doprinosa razvoju našeg kraja, te se na taj način pobrinuli da sjećanje na njega ne izblijedi.

(Mateja Gošćiej, http://medjimurska-zupanija.hr/)

1

2