BUNDEKOVA AKCIJA „POMOĆ NEPALU“ USPJEŠNO ZAVRŠILA

Vremena su u kojima često mislimo da je život samo teška borba, da nismo zaslužili situacije u kojima nešto nemamo ili nam se nešto čini neostvarivim. No, PD „Bundek“ je akcijom „Pomoć Nepalu“, koja je trajala od 20.svibnja do 1.kolovoza 2015. g., dokazao da su Međimurci itekako socijalno osjetljivi i da u situacijama u kojima misle da imaju malo, mogu dati jako puno.

Nakon velikog potresa koji je ove godine u više navrata zadesio Nepal, zemlju u koju  odlaze mnogi zaljubljenici u planine, Bundeki su krenuli u akciju. Na vapaj s lica prijatelja Nepalaca koji su ostali bez svojih domova, neki zaista-bez ičega, Bundeki su odgovorili  brzim djelovanjem:  humanitarnim srcem  u nekoliko predavanja i druženja s Međimurcima  na štandu gradskih trgova u Čakovcu i Murskom Središću,  prikupljali su novac za obitelji  nosača i vodiča koji su im pružali svoju pomoć na svakom pohodu toj prelijepoj zemlji.

U tome su im srčano pomagali svojim izlaganjima predavači: Zoran Vakula, Darko Berljak, Matej Perkov, Siniša Golub, Mihaela Mesarić, Viki Grošelj… Završni događaj akcije bio je dirljivo izlaganje slovenskog alpinista i „ himalajca“ Vikija Grošelja koji  nam je približio Nepal u nedaći prirodne katastrofe. Akcijom se skupljala kuna po kuna i…ako je za usporediti, neka se uspoređuje ovako: za svaku doniranu 1 kunu, može se kupiti 1 kg riže u Nepalu! A konačni rezultati akcije su ovakvi:  prikupljeno je  16.617,21 kn . Novac je poslan direktno na račun  agencije Traditional Trekking Ltd. koju vodi g. Chhabi R. i raspodijeljen je prijateljima:  10 obitelji  nosača  i vodiča dobilo je jednokratnu novčanu pomoć za  obnovu kuća,  za 57 obitelji osigurana je višemjesečna prehrana, a za ostatak je kupljeno 235 školskih torbi za  sve učenike jedne himalajske škole. Za sve iznose od agenta Chhabija primili smo potvrde, račune, slikovne i videozapise tako da možemo  reći da  je akcija bila izuzetno uspješna na ponos Bundekima, Međimurju pa i šire (svima koji su u tome pripomogli).

Hvala velika svima koji su donirali novac, sudjelovali  u poticanju suosjetljivosti, pekli kolače, donosili osmijeh, davali svoje emocije i pričali svoju nepalsku priču…

A netko će reći i : Hvala Bundekima……

(Sonja Vršić)

unnamed (1)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (2)

unnamed (3)