Božićna čestitka župana Međimurske županije Matije Posavca

Drage Međimurke i Međimurci,

pred nama je najljepši kršćanski blagdan, blagdan obitelji, mira i nade. Ovogodišnje blagdane ćemo provesti u nešto drukčijem ozračju od onog na koje smo navikli prijašnjih godina, no upravo zbog svih izazova s kojima smo suočeni, želim da nam ovaj Božić ima duboko duhovno značenje.  Ono značenje u kojem ćemo pronaći vremena duhovno poći u Betlehem, mjesto rođenja Isusa Krista, u svojim kućama, crkvama, u svojem životu. Samo tako će nam Božić biti stvaran, onakav kakav je bio mudracima i pastirima, onakav kakvog ga gledamo u jaslicama. Taj Betlehemski prizor nama vjernicima i svim ljudima dobre volje simbol je božićno vremena.

Rođenje malog Isusa, kojeg željno iščekujemo kroz vrijeme došašća, zapravo je ljudsko lice. To lice se pojavilo u čovjeku rođenom u jednom vremenu i na jednom mjestu. To je lice ljubavi, zajedništva, prihvaćanja svakog čovjeka unatoč njegovoj različitosti, poštovanja prema siromašnima i nemoćnima, optimizma, vjere i nade u bolje sutra. To je cilj kojem težimo i zbog kojeg osjećamo bogatstvo ovoga svijeta. Stoga ovog Božića otvorimo svoja srca, a blagdanske trenutke ispunimo toplinom i istinskim životnim vrijednostima te u njima nađimo vjeru i snagu.

Budimo jedni drugima podrška i pružimo ruku pomoći potrebitima. Gledajući u budućnost, ne mogu propustiti priliku da vam zahvalim na trudu koji ulažete u dobrobit naše zajednice, svatko na svoj način. Zajedno smo učinili mnogo dobrih promjena u društvu, a pred nama su novi izazovi, za koje sam siguran da ćemo ih i dalje zajedno premostiti još snažnije i uspješnije. Neka radost Božića ostane s vama kroz čitavu godinu, u kojoj vam želim obilje zdravlja i zadovoljstva.

Od srca, svim Međimurkama i Međimurcima, svim stanovnicima naše Županije, želim sretan i blagoslovljen Božić!

ŽUPAN

Matija Posavec