Biciklima od Čakovca do Vukovara u čast poginulim i nestalim braniteljima Zasebne postrojbe

Na redovnoj konferencije za medije Policijske uprave međimurske, u ponedjeljak, 24. rujna načelnik Policijske postaje Mursko Središće, Miljenko Vrbanec i umirovljeni policijski službenik, Tomislav Horvat, predstavili su inicijativu međimurskih dragovoljaca, branitelja Zasebne postrojbe Policijske uprave međimurske i varaždinske, koji su sudjelovali u obrani Vukovara i Borovog naselja, vožnju biciklima od Čakovca do Vukovara u čast poginulim i nestalim branitelja Zasebne postrojbe.

 U obrani Vukovara i Borovog naselja, u vremenskom razdoblju od 11. rujna do 20. studenog 1991. godine, sudjelovalo je 185policajaca tadašnje Policijske uprave varaždinske, pod koju su spadale policijske stanice: Čakovec, Ivanec, Ludbreg, Novi Marof i Varaždin. Od navedenih 185 policajaca, 26 ih je poginulo ili nestalo, 66 je teže ili lakše ranjeno, a 119 je završilo u koncentracijskim logorima diljem Srbije.

Policijska uprava međimurska, na inicijativu međimurskih dragovoljaca, branitelja Zasebne postrojbe Policijske uprave međimurske i varaždinske, koji su sudjelovali u obrani Vukovara i Borovog naselja, organizira vožnju biciklima od Čakovca do Vukovara u čast poginulih i nestalih branitelja Zasebne postrojbe. Vožnja biciklima održati će se u petak i subotu, 28. i 29. rujna 2018. godine. Polazak je predviđen u petak, 28. rujna u jutarnjim satima ispred Policijske uprave međimurske, svečanim blagoslovom kapelana Policijske kapelanije „Sv. Franje Asiškog“ za Policijsku upravu međimursku, vlč. Vjekoslava Vidačeka. Za putovanje do Vukovara predviđena su dva dana, u kojima će se prevaliti 290 kilometara.

Bicikle će voziti 26 policijskih službenika iz Policijske uprave međimurske i varaždinske. Svaki od njih voziti će u spomen na jednog od 26 poginulih policijskih službenika Zasebne postrojbe, a vozit će se pod sloganom „policajac za policajca“.

(http://medjimurska.policija.hr, foto: PU međimurska)