Aktivnosti u Dječjem vrtiću „Pahuljica” Mursko Središće

U Dječjem vrtiću „Pahuljica” u Murskom Središću jedna od mnogih ovotjednih tema bile su životinjeOdgojiteljice su željele djeci omogućiti da prošire znanja i predodžbe o životinjama. Kreativnim pristupom započele su tjedan kako bi djeca što više uživala. Tako su odgojiteljice u jaslicama osmislile malo kazalište s lutkama koje su predstavljale plišane životinje. Djeci je bilo zabavno glumiti i oponašati glasanje životinja! Sve se razvijalo u smjeru upoznavanja životinja. Već drugi dan odgojiteljice su pripremile iznenađenje za djecu! Znatiželjna dječica upoznala su dva zečića. Svi su bili jako pažljivi prema njima. Puni doživljaja pjevali su pjesme o životinjama, slušali radijske priče i oslikavali.  Nisu izostavili i njima najdražu pokretnu igru Kvočka i pilići.

Tijekom tjedna odgojiteljice i djeca prikupljali su razne fotografije, enciklopedije i slikovnice o životinjama koje su zajedno listali i čitali.

Djeca iz srednje skupine izrađivala su kućice za ptičice. Sva djeca veselo se igraju u dvorištu i hrane ptičice koje su pronašle dom.

Djeca su ovaj tjedan promatrala, istraživala, samostalno zaključivala i proširila svoja znanja razvijajući mnoge sposobnosti. Uz to, aktivno se poticala empatija, nježnost i briga za životinje.

Odgojiteljice Dječjeg vrtića „Pahuljica”, Mursko Središće