Ako se kladite ili igrate druge igre na internetu banke vam neće odobriti kredit

Građani koji do sada nisu tražili kredit u nekoj od banaka ne znaju za informaciju da će im isti biti odbijen iako imaju sve uvjete. Razlog je njihov račun koji imaju otvoren na internetu na nekoj od stranica koje priređuju igre na sreću, pretežno na stranicama koje se bave priređivanjem igre sportskog i loto klađenja.

Nazvali smo Privrednu Banku Zagreb (PBZ) gdje nam je ljubazna djelatnica sve ovo potvrdila, napomenuvši da se ova odredba primijenjuje već godinu dana.

Dakle ako želite dobiti kredit jedina opcija vam je (iako nije sigurna) da zatvorite svoje račune koje imate po raznim kladionicama, pa će vam se onda banke možda smilovati.

U ovo doba korone banke su za ovom mjerom posegnule iz razloga da posao nikome baš nije siguran pa je upitna mogućnost vraćanja kredita, a logikom tko ima za klađenje, ne treba mu kredit, odbijaju sve podnositelje zahtjeva za koje utvrde da imaju otvoren račun na internetu.

Nemojte odmah pomisliti da su vaši podaci tajni i zaštićeni jer banke jednostavno vide svaku vašu transakciju (uplatu na račun kladionice) te tako dobro znaju tko se kladi, a tko ne.

Internetski priređivači igara na sreću još nisu na ovaj potez banaka odgovorili iako zbog toga trpe znatnu materijalnu štetu. Jedna od opcija bi im svakako bila da povuku svoja ogromna novčana sredstva (radi se o milijardama kuna) iz banaka koje ograničavaju dobivanje kredita, te ih prebace u one banke koje još nisu uvele ovu mjeru.

No to je svakako njihov problem, a broj zatvorenioh računa svakim je danom sve veći.

(R. Tomanić, foto: rt)