3D printerom vlastite ideje pretočili u stvarnost

STEM KAMP MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Petnaestak učenika od 4. razreda osnovne do 2. razreda srednje škole nedavno je uspješno završilo radionicu “3D print LEGO akademija”. Organizator navedene bio je Međimurski informatički klub (MIK) u partnerstvu s udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS). Radionica se održala u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, uz podršku Međimurske županije u sklopu projekta „STEM kamp Međimurske županije“.

Tijekom tri dana i 12 školskih sati nastave, učenici su uz mentorstvo Denisa Vidovića stekli osnove 3D modeliranja u programima Tinkercad i Autodesk Fusion 360 te se upoznali s građom i funkcioniranjem 3D printera. Novostečene vještine i dobivena znanja potom su usavršili na primjeru LEGO kocki i primijenili ih na izradi vlastitih modela, od kojih su neki i uspješno isprintani na 3D printerima.

-Radionica je potaknula polaznike na samostalno logičko razmišljanje i zaključivanje, razvoj vlastitih ideja te ih uvela u svijet modernih tehnologija koje svakim danom rastu i razvijaju se te nude perspektivna i dobro plaćena radna mjesta, komentirao je voditelj radionice Denis Vidović, mag.ing.mech.

Andreja Šmitran