30 krunica za 30 godina!

Danas je u Varaždinu položena krunica na Križu zahvalnosti kod Crkve sv. Nikole uz molitvu dvanaestine krunice i paljenje svijeća. Molitvu je predvodio velečasni Josip Najman. Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Moto klub 4. gardijska brigada – Split organizirali su manifestaciju kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Aktivnostima koje obuhvaćaju povezivanje svih krajeva Domovine i to posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju Hrvatsku povijest, širimo sve što su hrvatski branitelji i svi koji su podnijeli žrtvu ostavili u nasljeđe budućim naraštajima. Polaganjem krunica na spomen obilježjima iz Domovinskog rata odaje se počast žrtvama i čuva dostojanstvo Domovinskog rata.

Sama manifestacija provodi se od 20. do 28. travnja 2021. godine širom Hrvatske, a u sjeverozapadnoj Hrvatskoj krunica je položena danas 23. travnja u Varaždinu, a danas popodne krunice će biti položene i u Koprivnici i Bjelovaru. Sljedeće godine krunicu ćemo položiti u Čakovcu te tako odati počast i svim poginulima iz Međimurske županije.

(tekst i foto: Pavo Jazvić)