20. DRŽAVNI SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA „SAVUDRIJA 2022“ – Međimurci ponovili uspjeh, ponovno najuspješnija ekipa na susretima

Državni susreti djece hrvatskih branitelja u organizaciji  Udruge Hrvatskih dragovoljaca  domovinskog rata,  održani su u kampu „ Veli Jože“ u  Savudriji  od 1. do 3. rujna 2022. Na 20. po redu susretima sudjelovalo  je  oko 300 djece iz svih županija Republike  Hrvatske. Našu županiju predstavljalo je nažalost, zbog smanjenja financijskih sredstava Ministarstva hrvatskih branitelja, samo 14 djece-unuka  članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata.   Oni su pravo nastupa stekli svojim rezultatima postignutim na 9. županijskim susretima održanim 29.svibnja 2022 u Goričanu. Natjecanja su se odvijala u dvije dobne skupine: mlađa od 1. do 5. razreda OŠ i starija od 6. razreda OŠ do 1. razreda SŠ. Sva djeca su uložila svoj maksimalni trud i zalaganje  u svim disciplinama u kojima su nastupali i dostojno zastupali naše Međimurje, a za svoje rezultate  su nagrađeni medaljama.

Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su: par DAVID i JOSIP KOVAČIĆ iz Svetog Jurja na Bregu   mlađa skupina, te  par PETAR i MARTA BORKOVIĆ iz Pribislavca starija skupina u Stolnom nogometu, zatim KARLO TKALČEC iz Ivanovca mlađa skupina  i LUKA JANUŠIĆ  iz Belice  starija skupina u Elektronskom pikadu, zatim  IVONA KALŠAN iz Preloga starija skupina u likovnoj radionici i SIMONA BAŠEK iz Ivanovca u starijoj skupini modeliranja.

Drugo mjesto i srebrnu medalju  osvojio je NOA MIHOCI iz Mihovljana u mađoj skupini u elektronskom pikadu i VERONIKA BORKOVIĆ iz Pribislavca starijoj skupini u modeliranju.

Obzirom na broj osvojenih medalja 10 komada ekipa Međimurske županije, ponovila je prošlogodišnji uspjeh i ponovno proglašena  najboljom ekipom 20. Državnih susreta djece Savudrija 2022.  za što su primili pehar ukupnog pobjednika.

Djecu su u njihovim uspjesima čuvali i  vodili Dražen Posavec i  Stjepan Horvat.

Tajnik podružnice

Dražen Tkalec, struč.spec.ing.admin.chris.

foto; Stjepan Horvat