12 djece hrvatskih branitelja uspješno završilo tečaj engleskog jezika

28.05. u Osnovnoj školi Ivanovec  održan je  završetak projekta Udruge „Učenje stranih jezika za djecu  hrvatskih branitelja“. Svečanoj podjeli uvjerenja nazočili su  zamjenik gradonačelnika grada Čakovca gosp. Zoran Vidović, pročelnica odjela za humanitarnu djelatnost UDVDR-a RH gđa. Dubravka Kutleša Herljević, pročelnica odjela  za financije UDVDR-a RH gđa. Milana Perica, ravnateljica škole stranih jezika „Sova“ Zagreb  gđa. Anamarija Oštrić, ravnateljica OŠ Ivanovec gđa. Palmina Novak, voditeljica tečaja prof. Ivana Gradečak te čelnici Podružnice Udruge predsjednik gosp. Stjepan Horvat, dopredsjednik gosp. Mladen Tkačec, tajnik gosp. Dražen Tkalec kao i roditelji polaznika tečaja.

Tečaj se održavao iz engleskog jezika A2 razine u trajanju od 70 nastavnih sati za djecu hrvatskih branitelja članova Udruge iz Međimurske županije – učenike srednje škole. Besplatni tečaj  za 12 djece hrvatskih branitelja članova Udruge  provodio se u projektu Odjela za humanitarnu djelatnost Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske, a u suradnji sa Školom stranih jezika „Sova“ iz  Zagreba i Osnovnom školom Ivanovec.

Održavanje tečaja su financijski poduprli  Ministarstvo hrvatskih branitelja, Škola stranih jezika  „Sova“, predsjednik Udruge general Đuro Dečak, poduzeće Agathon tuche iz  Zagreba i Grad Čakovec. Uz uvjerenje o završetku tečaja polaznici su primili i prigodne poklone od strane Udruge za uspješan završetak tečaja kao i posebne poklone za pokazano znanje o Domovinskom ratu.

Tečaj su uspješno završili: Monika Šajnović iz Zasadbrega, Melani Kovačić iz Šenkovca, Kristina Ružić iz Ivanovca, Josipa Zadravec iz Zasadbrega, Filip Tkalčec iz Ivanovca, Marko Šolja iz Brezja, Zrinka Banec iz Palovca, Marta Mrvac iz Mihovljana, Ema Gunc iz Mihovljana, Valentino Mezga iz Zasadbrega, Lucija Strahija iz Domašinca i Luka Gunc iz Mihovljana.

Najbolje rezultate na završnom  ispitu su pokazali Filip Tkalčec i Melani  Kovačić za što su primili posebne nagrade.

Tajnik podružnice Dražen Tkalec struč.spec.ing.admin.chris.

Foto: Siniša Obadić i Josip Ružić