1,1 milijun kuna za udruge s područja Grada Mursko Središće i Međimurske županije

Grad Mursko Središće narednih nekoliko godina po mnogo čemu se promijenio. Grad investicijama koje provodi ili je proveo dobiva jednu drugu dimenziju življenja, ugodnu za svakog građanina najsjevernijeg grada. Kada se sagleda u aktivnosti i brojna postignuća udruga koje se bave kulturnim amaterizmom, postignuća sportskih klubova, udruga civilnog društva na području grada s ponosom možemo reći da Grad Mursko Središće postaje Grad kulture, Grad sporta … Grad Udruga. Za Grad Mursko Središće zna se u svakom dijelu Lijepe Naše, zahvaljujući udrugama koje kvalitetno promoviraju rudarski grad.

Neadekvatni prostori, nedovršeni tereni, nedostatna financijska sredstva za kvalitetno djelovanje Udruga razlozi su s kojima su se suočavale naše Udruge. Unazad 5 godina intenzivno se krenulo s projektima od iznimnog značaja za lokalno stanovništvo, za Udruge, za sam Grad Mursko Središće. Grad Mursko Središće je učinio veliki iskorak u financiranju gradskih udruga, te time podigao njihov rad i javno djelovanje na puno viši nivo.  Rekonstrukcijom Centra za kulturu „Rudar“ osim što je grad dobio „hram kulture“, Udruge s područja grada su dobile adekvatan prostor koji će im u veliko pomoći u daljnjem provođenju programa i projekata. Prema Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova aplicirat će se projekt adaptacije zgrade „Stara pošta – ljekarna“  koja će također služiti našim Udrugama. Kod promijene Prostornog plana uređenja Grada Mursko Središće u 2016. godini učinjene su prve pretpostavke za izgradnju Sportskog parka – atletska staza i pomoćno nogometno igralište. Pokrenute su aktivnosti izgradnje Ribičkog doma na Športsko rekreacijskom centru „Zalešće“, aktivnosti na izgradnji Planinarskog doma na obali rijeke Mure, uz nogometno igralište „Rudar“, aktivnosti na izgradnji tribina na nogometnom igralištu „Rudar“. U 2017. godini Udrugama su dodijeljena financijska sredstva u iznosu od 758 tisuća kuna, dok taj iznos u 2018. godini iznosi 1,1 milijun kuna. Udruge kojima su dodijeljena financijska sredstva svojim radom opravdale su svaku kunu koja je uložena u njihov rad.

„Jako sam ponosan na sve vas, ponosan na vaš mukotrpni rad kojim promovirate naš grad. Siguran sam da ćete sredstva koja su vam dodijeljena upotrijebiti na koristan način. Za neke vaše projekte trebat će još par godina da se po fazama završe. Na vama je da se trudite, da se omasovite i da sami ujedno djelujete u nabavi financijskih sredstava da uz pomoć tih sredstava i sredstava grada završimo sve vaše projekte u što kraćem roku. Želim vam puno uspjeha u ovoj godini, da i nadalje kvalitetno i ponosno promovirate Grad Mursko Središće, zahvaljujem vam i čestitam na svemu što ste do sada postigli i učinili za Grad Mursko Središće.“ istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

U ime Udruga obratila se predsjednica Udruge Sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće Nada Hoblaj zahvalila gradonačelniku na dodijeljenim sredstvima, te istaknula da će i ovaj put opravdati sredstva i nadalje promovirati Grad Mursko Središće.

U Centru za kulturu „Rudar“ u ponedjeljak 26. ožujka održano je potpisivanje Ugovor o dodjeli financijskih sredstava s 40-tak udruga s područja grada Mursko Središće ali i Međimurske županije. Potpisivanju su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić i potpredsjednik Gradskog vijeća Kristijan Antolović.

(tekst i foto GMS)