1. Zavjetno hodočašće Hrvatskih branitelja i mladeži iz Međimurja i Varaždina Gospi Bapskoj

Na dan Male Gospe, 08. rujna, Hrvatski branitelji s članovima njihovih obitelji, obitelji poginulog Hrvatskog branitelja iz Varaždina, građani naše županije i Zrinska garda Čakovec sudjelovali su na 1. Zavjetnom hodočašću Gospi Bapskoj u organizaciji HVIDR-e Jug Čakovec, njenog predsjednika i Udrugom veterana PUMA iz Varaždina.

Na prvom inicijativnom odboru za ovo Zavjetno hodočašće u Bapskoj bili su predsjednik udruge PUMA g. Robert Puja, koji je ujedno i član organizacijskog odbora i predsjednik HVIDR-e Jug Čakovec odnosno moja malenkost. Nadamo se da će ovo Zavjetno hodočašće zaživjeti i da na taj način pokažemo kako su branitelji sudionici i mnogih hodočašća diljem Lijepe naše.

Ovom prilikom na povratku posjetili smo i mjesto stradanja hrvatskih vojnika i civila koji su nakon pada Vukovara ubijeni na Ovčari. Uvijek dok smo u blizini Principovca obiđemo spomenik prvom poginulom branitelju iz Međimurske županije Predragu Jurčecu. Tom prilikom zapalimo svijeće i pomolimo se. Poslije obiđemo i groblje tenkova na Trpinjskoj cesti.

Želim se zahvaliti udruzi veterana PUMA, a posebno njihovom predsjedniku Robertu Puji na dobroj suradnji sa mnom i udrugom kojom predsjedam. On mi pomaže rješavati dobivanje autobusa od Ministarstva Hrvatskih branitelja za ovo i putovanja za Knin koje organiziram unazad nekoliko godina. Ujedno se želim zahvaliti svima koji su se odazvali i ovaj put na ovo hodočašće. Zahvala vozaču Ivanu Vinceku na ugodnoj vožnji i dobroj suradnji s organizatorom putovanja.

(Pavo Jazvić, foto: A. Jurak)