ŽICALI CIGARETU PA UKRALI MOBITEL – OPLJAČKALI STARICU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 30-godišnjak s područja općine Mala Subotica počinio kazneno djelo teške krađe na osobito opasan ili drzak način.

Naime, 18. srpnja ove godine oko 23 sata u Čakovcu, parku Perivoj Zrinskih, maloljetnom mladiću pristupila je skupina mladića u kojoj se nalazio i osumnjičeni te ga je potom jedan od njih zatražio cigaretu. Pošto mu je odgovorio da kod sebe nema cigarete, mladići su ga okružili, dok mu je osumnjičeni 30-godišnjak iz ruke istrgnuo mobitel, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nakon toga osumnjičeni i ostali mladići pobjegli su u nepoznatom smjeru.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U utorak, 24. studenoga između 14 i 15 sati u Lapšini, nepoznati počinitelj iskoristio je odsutnost ukućana te iz otključane kuće ukrao novčanik u kojem se nalazio novac i razni osobni dokumenti, vlasništvo 77-godišnjakinje.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto:ilustracija)